Bir avcı günde ne kadar hayvan avlayabilir?

26 Mayıs 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan karara göre bir avcı günde en fazla 10 bıldırcın avlayabilecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Mayıs 2013 00:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

26 Mayıs 2013 tarihli Resmi Gazetede yer alan açıklama şu şekilde

26 Mayıs 2013 PAZAR

Resmî Gazete

Sayı : 28658

KARAR

Orman ve Su İşleri Bakanlığından:

2013-2014 AV DÖNEMİ

MERKEZ AV KOMİSYONU KARARI

Karar Tarihi: 16/05/2013

Karar No : 12

Avlanma Limitleri

MADDE 4 (1) Avcı başına bir av günü için, türlere göre avlanma limiti aşağıdaki Tablo-4'te gösterilmiştir.

Tablo-4: Avlanma limitleri

KUŞLAR Avlanma Limiti
Bıldırcın 10
Üveyik 8
Karatavuk 3
Güvercin (kaya güvercini) 6
Çulluk 4
Saksağan 15
Tahtalı, sakarca kazı 3'er
Sakarmeke 4
Alakarga, suçulluğu ( bekasin ) 1'er
Kınalı keklik, kum kekliği ve kaya kekliği, çil keklik (Bu av sezonunda çil keklik sadece Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Iğdır, Kars, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Afyonkarahisar, Malatya, Erzurum, Van ve Tokat illerinde avlanacaktır). Toplamda 2
Yeşilbaş, bozördek, fiyu, çamurcun , macar ördeği, tepeli patka, karabaş patka, elmabaş patka, çıkrıkçın, kara ördek ve altıngöz (Toplam 6 avlanma limiti içinde sadece 1 tanesi kara ördek, karabaş patka, altıngöz ve kılkuyruk türlerinden olabilir) Toplamda 6
Küçük karga, ekinkargası, kara leşkargası ve leşkargası Toplam 15
Şehir serçesi ve kızılsırtlı örümcek kuşu (Atmaca yakalamak amacıyla, atmacacılık sertifikası sahibi kişiler tekrar doğaya canlı olarak bırakmak kaydıyla yakalayabilir.) Yılda Toplam 6
MEMELİLER  
Yaban tavşanı 1
Adatavşanı 2
Y aban domuzu (bek ve yürüyüş avında avcı başına) 2
Sansar (kayasansarı, ağaçsansarı toplamda ) Toplamda 2
Yaban domuzu (sürek avında avcı başına) (sürekçiler av yapamaz) 2
Çakal 1
Tilki 2

(2) Bir av gününde Tablo-4'te belirtilen avlanma limitlerinden fazla av hayvanının avlanması yasaktır.

(3) Birbirini izleyen bir günden fazla süren avlanmalarda, avlanan av hayvanlarının avlaklarda ve av dönüşünde nakil vasıtası ve/veya avcıların üzerinde taşınabilecek en fazla miktarı; her bir avcı için yukarıda belirlenen bir günlük avlanma limitlerini aşamaz.

Ancak bulunduğu ilin dışına avlanmaya gidecek avcılar beyanları doğrultusunda, birbirini takip eden ava açık iki gün olan sadece cumartesi ve pazar günleri ile resmi tatillerde (idari tatiller de dahil), av dönüşlerinde bagajlarında avcı başına iki günlük limiti bulundurabilirler.

(4) İlan edilmiş genel ve devlet avlaklarında belirlenen kotalar; Bakanlığın belirleyeceği kurallar doğrultusunda, 2. maddede belirtilen avlanma süreleri içinde her gün, 4. maddenin 1. fıkrasında belirtilen günlük avlanma limitleri dahilinde “……. Avlağında Avlanma İzin Belgesi” alınarak avlanılabilir.

Genel ve devlet avlağında herhangi bir türe ait kota bitince o türün o avlakta avlanması yasaktır. Avlattırılan tüm türlere ait kotalar bittiğinde ise 2. madde de belirtilen avlanma sürelerine uyulmasına gerek kalmadan o avlak ava kapatılacaktır.Ava kapatılması durumu, bölge müdürlüklerinin web sayfasından duyurulacaktır..

(5) İlan edilen genel ve devlet avlakları MAK kararında bu avlaklara ait kotalar ise www.milliparklar.gov.tr adresi ile bölge müdürlükleri web sayfasında duyurulacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber