EBS Toplu Sözleşme metnini yanlış mı hazırladı?

Eğitim Bir Sen Toplu Sözleşme metnini yanlış mı hazırladı?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 29 Temmuz 2013 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
EBS Toplu Sözleşme metnini yanlış mı hazırladı?

Eğitim Bir Sen'in internet sitesinde yer alan toplu sözleşme metninde;

İfadeleri yer almaktadır. Buradan da görüleceği üzere eğitim kurumu yöneticilerine haftada 6 saat derse girme zorunluluğu getirilmesi belirtilmektedir. Oysa ki bu zorunluluk var olup kaldırılması talep edilecekken anlaşılan sehven böyle işlenmiştir.

Ayrıca kangren haline dönen, Öğretmenler arasında eşitsizlik yaratan maaş karşılığı ders saatlerinin eşitlenmesi talebi de gündeme alınmamıştır. Örneğin sınıf öğretmenlerinde haftada 18 saat maaş karşılığı girme zorunluluğu söz konusu iken branş öğretmenlerinde 15 saat olarak uygulanmaktadır. Bu konudaki eşitliğin de sağlanması sözleşmede yer alamamaktadır.

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi


Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer konuyla ilgili twitterden açıklama yaptı

"Memurlar Net teki haber gerçeği yansıtmamaktadır.Haberi yazan bir kere daha okusun."6 saate kadar"demişiz.2006 öncesi de böyleydi."

Maksut Balmuk'tan cevap

Değerli arkadaşlar...Yapılan basın açıklamasında "-Okul yöneticilerinin 6 saat derse girme zorunluluğunun kaldırılması" şeklinde yer alan ifade toplu sözleşme metninde bu şekilde olunca doğru olmaz. Eğer metinde yer aldığı gibi "...haftada 6 saate kadar ders okutmakla yükümlü tutulmalıdırlar." derseniz masaya böyle oturmuş olursunuz. Bunun da anlamı şu olur: ilkokuldaki yada okul öncesindeki öğretmenler hiç derse girmiyorlar, ortaokul ve lisedekiler maaş karşılığı 1,2,3,4,5,6 saat girsin. Bu doğru olmaz. Resim öğretmeni 1 saat matematikçi 4 saat türkçeci 5 saat girsin olur. Yani maaş karşılığı kaç saat girilmesi gerekiyor belirlenmelidir. Yada eşitlik için tamamaen kaldırılması savunulmalıdır. Bu cümleden anlaşılan en az 1 saat girilmesi zorunluluğudur. Eskiden olduğu gibi.(2006 ve öncesi) Eğer en az 1 saati savunuyorsanız o zaman şunu diyebilirsiniz maaaş karşılığı girme zorunluluğu kaldırılarak, ek ders karşılığı en az bir saati zorunlu olmak üzere haftada 6 saate kadar girilebilir şeklinde düzenlenmelidir. Açıklama yapma gereği duydum...Saygılarımla...

*EBS'den memurlar.net'teki haber için açıklama

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber