EBS'den memurlar.net'teki haber için açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Temmuz 2013 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
EBS'den memurlar.net'teki haber için açıklama
*EBS Toplu Sözleşme metnini yanlış mı hazırladı?

Toplu Sözleşme Taleplerimiz Tevile Mahal Bırakmayacak Kadar Nettir

Sitenizde 29.07.2013 tarihli “EBS Toplu Sözleşme metnini yanlış mı hazırladı?” başlığı altında taleplerimizi maksadının dışında sunan, sendikamızı zan altında bırakmaya yönelik bir yazı kaleme alınmıştır.

Toplu sözleşme tekliflerimiz arasında “Eğitim kurumlarında müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak görev yapanlar ile bu görevleri vekâleten yürütenler haftada 6 saate kadar ders okutmakla yükümlüdürler.” talebi bulunmaktadır.

Web sayfanızda ise “eğitim kurumu yöneticilerine haftada 6 saat derse girme zorunluluğu getirilmesi belirtilmektedir” ifadesi yer almaktadır.

2006 yılından önce okul yöneticilerinin aylık karşılığı haftada zorunlu olarak 6 saat derse girmeleri yönünde bir düzenleme bulunmamaktaydı. Ancak 2006 yılında 439 sayılı Kanun'un 6'ncı maddesinde değişiklik yapılarak, “Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, müdürlük, müdür başyardımcılığı, eğitim şefliği, müdür yardımcılığı yapan öğretmenler haftada 6 saat ders okutmakla yükümlüdürler” hükmü getirilmek suretiyle okul yöneticilerine haftada 6 saat derse girme zorunluluğu getirilmiştir. Eğitim kurumları yöneticilerinin haftada aylık karşılığı girmek zorunda oldukları ders saati sayısının azaltılması yönünde bir düzenleme yapılması gerekli görüldüğü için Sendikamızca 439 sayılı Kanunun 6'ncı maddesinde 2006 yılında gerçekleştirilen düzenlemeden önceki hale dönülmesi amacıyla bu talep getirilmiştir.

Talep metni gayet açık ve net iken “haftada 6 saate kadar ders okutmakla yükümlüdürler” ibaresini, 6 saat ders okutma zorunluluğu istenmiş gibi anlamak ve sunmak sendika taleplerimizi olduğunun dışında gösterme çabası olarak algılanmıştır.

Diğer taraftan aynı yazıda “Ayrıca kangren haline dönen, Öğretmenler arasında eşitsizlik yaratan maaş karşılığı ders saatlerinin eşitlenmesi talebi de gündeme alınmamıştır” şeklinde sözde eleştiri getirilmek istenmiştir. Oysa ki toplu sözleşme tekliflerimiz arasında yer alan bir diğer maddede “Sınıf öğretmenleri ile mesleki ve teknik eğitim kurumlarındaki bölüm, atölye ve laboratuvar şefi olarak görev yapanlara, sınıf/şube rehber öğretmenliği görevi veya danışman öğretmen görevi verilebilir ve bu görevleri karşılığında haftada 2 saat ek ders ücreti ödenir” talebi yer almaktadır. Bu taleple sınıf öğretmenlerine ilave 2 saat ek ders verilmesi suretiyle branş öğretmenleri ile aralarındaki eşitsizliğinin kısmen giderilmesi amaçlanmıştır.

Sitenizin basın yayın ilkelerine uygun, doğru, tarafsız, ilkeli ve güvenilir haber sunma yükümlülüğü altında olduğunu hatırlatır, yukarıda yer alan açıklamamızın tamamının sitenizde aynı yerden yayınlanmasını talep ederiz.

Eğitimciler Birliği Sendikası Genel Merkezi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber