MEB; il içi atamadaki sorunları çözmelidir

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Ağustos 2013 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB; il içi atamadaki sorunları çözmelidir

Milli Eğitim Bakanlığının 15.05.2013 tarih ve 980028 sayılı “Yer Değiştirmeler” konulu yazısının 2. maddesindeki; “2-İlköğretim okullarında görev yapan öğretmenler dönüştürme sonucunda oluşturulan ve ilişkilendirildikleri ilkokula ya da ortaokula alanları dikkate alınarak öncelikle atanacaklardır. Sınıf öğretmenlerinin önceki sınıflarını okutmaya devam etmeleri sağlanacaktır. Ara sınıflarda sınıf birleştirilmesi yoluyla öğretmenlerin norm fazlası durumuna düşürülmesine meydan verilmeyecektir."

Açıklamalarına göre;öğretmen ve öğrenci aktarımlarının yapılması emredilmiştir.

Fakat Milli Eğitim Bakanlığının 15.05.2013 tarih ve 980028 sayılı “Yer Değiştirmeler” konulu yazısı ile Okul dönüşümlerinde kademeli geçişten vazgeçilmiş öğretmen ve öğrenci aktarımlarının yapılması emredilmiş olmasına rağmen bazı illerimizde öğretmen ve öğrenci aktarımları yapılmamış kademeli geçiş uygulanmıştır.

Kademeli geçiş neticesinde ilkokula dönüştürülen okullarda halen ortaokul öğrencisi, ortaokula dönüştürülen okullarda ise ilkokul öğrencisinin kalamsına neden olmuştur. Buradaki öğretmenlerin il içi yer değiştirmesi sonucunda ise il içi yer değiştirmede ortaokula dönüştürülen okula sınıf öğretmeninin, ilkokula dönüştürülen okula ise branşçı öğretmenin yer değiştirmesine neden olmuştur. Öğretmen, ataması yapıldıktan sonra bunun farkına varmış il milli eğitm mdürlüklerine iptali için binlerce başvuru yapılmıştır.

Çünkü ilkokula atanan branşçı ve ortaokula atanan sınıf öğretmeni bir-iki yol sonra norm fazlası olacaktır. İl Milli Eğitm Müdürlüklerinin bakanlıgın emrini uygulamadıkları için bu duruma maruz kalan ve başına geleceklerden habersiz olan bu öğretmenlerin sorununa bakanlık el atmalı ve bir genelge ile bu durumu çözmeli, isteyenlerin il içi atamalarını iptal etmelidir.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber