42 bin öğretmen alınacak mı?

42 bin öğretmen alınacağı haberi doğru mu, yanlış mı?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Ağustos 2013 00:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
42 bin öğretmen alınacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin dün bir internet sitesideki uydurma bir haberi yalanlarken şu cümleyi kurmuştur:

"Dün (1 Ağustos) tarihinde Başkent Öğretmenevi'nde öğretmenlerle bir araya geldiği ve bu yıl 42 bin öğretmen alınacağı ve bu öğretmenlerin dağılımının yapıldığı biçiminde bir açıklama yaptığı yer aldı. Bu haber tepeden tırnağa yanlış bir haberdir. Mezkur tarihte Bakanımız Başkent Öğretmenevinde öğretmenlerle biraraya gelmemiş ve dolayısıyla öyle bir açıklama yapmamıştır."

Milli Eğitim Müsteşarı bu açıklamayı twitter üzerinden yapmıştır. Twitter üzerinden yapılan açıklamalarda, açıklamanın tekrar tekrar okunarak düzeltilmesi veya hangi yanlış anlamalara neden olacaktır gibi kaygılara pek fazla dikkat edilmez.

Bu açıklamada da, aslında sadece ve sadece, Bakanın, 1 Ağustosta, Başkent Öğretmenevindeki toplantıya katılmadığı vurgulanmak istenmiş olmalıdır.

Zira, Sayın Bakan, 3 Temmuzda yani bundan tam bir ay önce, yine Başkent öğretmenevindeki toplantıda, memurlar.net editörünün sorusu üzerine, Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu'nun söylediği "Bu yıl 42 bin öğretmen alınacak" sözününün doğru olduğunu belirtmişti. Tıklayınız.

O günkü toplantıya Bakanın yanı sıra Müsteşar Yusuf Tekin de katılmıştı. Eğer "42 bin" haberi tepeden tırnağa yanlış ise, Müsteşar kendisinin de bulunduğu ve Sayın Bakanın söylediği sözü inkar etmiş olur ki, yukarıda da söylediğimiz gibi, kasıt bu değildir büyük bir ihtimalle...

Sayın Tekin'in, yanlış anlamaları gidermek üzere twitter üzerinden yeni bir açıklama yapmasında fayda bulunmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber