Öğrenim özrü durumu başvurusunda 'eş' açıklaması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Ağustos 2013 14:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Öğrenim özrü durumu başvurusunda 'eş' açıklaması

"Öğrenim özründeki sorunlar" haberimizde "Öğrenim özrü yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenlerin eşlerine de eş özrü başvurusu hakkı verilmelidir.

Ayrıca; Özür Durumu Yer Değiştirme Duyurusunun; “5. Sağlık durumu özrü ya da genel ve özel hayatı olumsuz etkileyen nedenlere bağlı olarak yer değiştirme başvurusu uygun bulunan öğretmen eşlerden, talebi hâlinde diğer eşin de yer değişikliği başvurusu birlikte değerlendirilecektir.” hükmünde yer almamasına karşılık Danıştay kararları gereğince öğrenim özrü yer değiştirme isteğinde bulunan öğretmenlerimizin eşlerine de eş özrü başvurusu hakkı verilmelidir.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Sayın Yusuf TEKİN'in yukarıda yer verdiğimiz sorunları çözeceği kanaatindeyiz." demiştik.

Şimdilik sadece eş özrü sorunu çözüldü fakat yazımızda yer verdiğimiz "İl içi veya il dışı yer değiştirme isteğinde bulunup atanan öğretmenlerimize öğrenim özrü başvuru hakkı verilmelidir.","Kayıtlarını dondurmuş, yenilememiş olan öğretmenlerimize öğrenim özrü başvuru hakkı verilmelidir." ile "Yönetmelik değişikliği yapılana dek öğrenim hakkı elde edenlere de öğrenim özrü başvuru hakkı verilmelidir." şeklindeki sorunlarında Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Sayın Yusuf TEKİN'in tarafında dikkate alınmasını bekliyoruz.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

İşte MEB'in açıklaması;

Öğrenim özrüne bağlı olarak yer değişikliği isteyen öğretmenlerin eşi de öğretmen ise önce öğrenim özrü olan öğretmen yer değişikliği müracaatı yapacak sonra bu öğretmenin onaylı başvuru belgesi ile eşi de yer değişikliği müracaatında bulunabilecektir. Öğrenim özrüne bağlı olarak yer değişikliği isteyen öğretmenin ataması gerçekleşmezse eşinin de ataması yapılmayacaktır.

ÖĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME GRUP BAŞKANLIĞI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber