Taşra teşkilatı yöneticileri seneye yer değiştirecek

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Ağustos 2013 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Taşra teşkilatı yöneticileri seneye yer değiştirecek

22 Ağustos 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı: 28743 (Mükerrer)

YÖNETMELİK

Millî Eğitim Bakanlığından:

Millî Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yöneticilerinin Yer Değiştirme Suretiyle Atanmaları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

MADDE 1 – 4/7/2013 tarihli ve 28697 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yöneticilerinin Yer Değiştirme Suretiyle Atanmaları Hakkında Yönetmeliğin geçici 2 nci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

İptal edilen madde;

İlk defa yapılacak yer değişikliği

GEÇİCİ MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik kapsamında il milli eğitim müdür yardımcısı, ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürü görevini yürütmekte olanlardan bölge hizmeti süresini dolduranların 8 inci maddeye göre yapılacak yer değişikliği işlemleri bir defaya mahsus olmak üzere 31 Ağustos 2013 tarihine kadar sonuçlandırılır.

Buna göre; Millî Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yöneticilerinin Yer Değiştirme Suretiyle Atanmaları Hakkında Yönetmeliğin "Uygulama esasları" başlıklı 8.maddesi 1. fıkrasındaki;"1) Hizmet süresine bağlı yer değiştirme suretiyle atamalarda, hizmet bölgesindeki sürenin tamamlanması esastır. Bu Yönetmelik kapsamındaki yöneticilerin yer değişikliği işlemleri bölge hizmeti süresinin bitimini takip eden Haziran ayında sonuçlandırılır. Yer değiştirme işlemlerinin takvimi ve başvuruya ilişkin hususlar Bakanlıkça hazırlanacak bir kılavuzla duyurulur." hükümlerine göre "Hizmet süresine bağlı yer değiştirmeler" 2014 Haziran ayında yapılacak.

Tüm haberlerimizde okulların açılmasına yakın, yönetici atamalarının, öğretmen yer değiştirmelerinin yapıldığı bir dönemde Taşra Teşkilatı Yöneticilerinin yer değiştirmelerinin Milli Eğitimlerdeki iş ve işlemler nedeniyle ayrıca bu yöneticilerin eşlerinin yer değiştirmeside sıkıntı çıkaracagından, çocuklarının eğitim durumu gibi sorunlar nedeni ile büyük bir zaafiyete yol açacagından bahsetmiştik. MEB böylelikle büyük bir zamanlama yanlışından dönmüştür. Sorumluluk alarak bu değişikliği yapan yetkililere teşekkür ediyoruz.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber