2006 KPSS, Temmuz ve Eylül Ayında Yapılacak

Bakan farklı söylüyor, ÖSYM Başkanı farklı söylüyor... 8 Şubat tarihinde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin; 2006 KPSS, "üniversite ve yüksekokul mezunları için temmuz ayında, ortaöğretim mezunları için de eylül ayında yapılacak" demişti. ÖSYM başkanı 2 Martte ise Temmuz ayında lisans mezunları için, Eylül ayında ise önlisans ve lise mezunları için sınav yapılacağını belirtti. Detaylar için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Mart 2006 18:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KPSS konusunda üç yetkili bulunmaktadır. Birisi Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Mehmet Ali Şahin, birisi Devlet Personel Başkanı Jale Aygül, birisi de ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan...

Sayın Şahin bir ay önce "üniversite ve yüksekokul mezunları için temmuz ayında, ortaöğretim mezunları için de eylül ayında yapılacak" demişti.

Sayın Aygül ise bugüne kadar hiç açıklama yapmadı.

ÖSYM Başkanı ise dün açıklama yaptı ve Temmuz ayında lisans mezunları için, Eylül ayında ise önlisans ve lise mezunları için sınav yapılacağını belirtti.

Yukarıdaki üç durumdan en mantıklısı ÖSYM Başkanının yaptığı açıklamadır. Bu açıklamaya itibar edilmesinin daha doğru olacağını düşünüyoruz.

Buna göre Temmuz ayında lisans mezunları için, Eylül ayında ise önlisans ve lise mezunları için sınav yapılacaktır.

Ancak, ÖSYM Başkanının bu açıklamasına rağmen resmi bir başvuru kılavuzu veya formu yayımlanmamıştır. Kılavuz yayımlanmadığı için başvuru tarihleri ve sınav içeriğinin değişip değişmediğine ilişkin detaylar belli değildir. Kılavuz ÖSYM tarafından yayımlandığında bu sorulara açıklık getirilmiş olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber