Bir Kısım Maliyeciler 250 YTL Alacakmış, Alsın Ama...

Dedikodulara göre "bir kısım maliyeciler" denge tazminatını Başbakanlığa gönderirken, Bakanlıktaki bir başka kariyer grubuna zam getiren bir hükmü de kanun taslağına koymuştu. Ancak Kanun taslağına ilişkin Bakanlar Kurulunda sunum yapılırken, Başbakan sinirlenir ve "Ben size denge tazminatını ve iki sınıfa ek zammı sağlayacak kanun düzenlemeyi getirin dedim, siz ne getirmişsiniz" deyince tüm hayaller suya düşer. Ancak, makam ve denge tazminatı dağıtma yetkisini kendinde göre bu "bir kısım Maliyeciler" kararlıdır. Devamı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Mart 2006 11:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki metin memurlar.net tarafından saat 17:24 itibariyle yeniden düzenlenmiştir.
Önceki metinde, bir yanlış anlamadan dolayı rencide etmiş olduğumuz Devlet Bütçe Uzmanlarından özür dileriz.


Plan ve Bütçe Komisyonunda yapılan görüşmeler esnasında, bir kısım maliyeci personelin, ek göstergeleri 1. dereceli unvanlar için 800 puan arttırılmış, ayrıca 1000 puanlık makam tazminatı yeni olarak verilmesi öngörülmüştür. Ancak, 1000 puanlık makam tazminatına 2002/3546 Sayılı Kararname gereğince 6000 puan görev tazminatı verilmektedir. Yani ortada kabaca 7800 puanlık bir artış bulunmaktadır. Bu puan, aylık katsayı ile çarpılınca bir kısım maliyecinin alacağı brüt ek zam ortaya çıkmaktadır. Bu da 7800*0,04265=332 YTL... Burada %20 oranlık bir mahsuplaşma yapılmaktadır.

Peki bu miktar kimlere verilecektir? Bu miktarlar Maliye'de dört yada beşinci sırada gelen kariyer meslek mensuplarına verilecektir.

Ancak bu düzenlemeyi, mali hakları arttırılacak olan bu kariyer meslek mensupları yapmamıştır. Düzenleme, Maliye Bakanlığında etkin güç olan ve Maliye Bakanlığını yöneten bir grup tarafından yapılmıştır.

Bu grup öyle bir grupturki; İstediğine 1000 rakam ve 3000 ek gösterge verir, istemediği bir konuda ise hiç kılını kıpırdatmaz.

Bu grup, Başbakanın "bunu nerden çıkardınız" dediği bir konuyu, Plan ve Bütçe Komisyonunda yeniden verecek kadar gözüpek bir gruptur.

Memurlar.net olarak, bir haftadır yüksek lisans ve doktora yapan öğretmenlerin zamlı ek ders ücreti ödemelerini kesmeyin şeklinde yayın yapmaktayız. "Milli Eğitim Bakanlığında kurulu olan bir sistemi yaralamaktasınız" çağrılarında bulunmaktayız. Ancak bu çağrılara hep kulak tıkanmaktadır. Duyulmakta ve görülmekte ama görmezden gelinilmektedir.

Bu noktada şunu ifade etmek istiyoruz: Yapılan düzenleme karşı değiliz. Zira bir üniversite mezunu memur ile belirtilen makam ve ek göstergeden yararlanacak olan Uzman emeklilik açısından şuan aynı statüdedir. Yapılan düzenleme ile bu konudaki yanlışlık giderilmektedir.

Ancak, neden kurulu bir sistem yıkılmaktadır. Neden yüksek lisans ve doktoraya göre bazı temel belirlemelerin yapıldığı bir sistem tek kalemde çizilmektedir. Neden bunu önlemek amaçlı bir girişimde bulunulmamaktadır.

Üç beş kişinin kimseye sormadan tespit ettiği, yazarak önergeye döktüğü bir konuda, şunu herkes sorma ihtiyacı hissedecektir. Siz kimsiniz?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber