TARGEL'de, çöpe atılan 400 milyon lira

Müdürlüklerde atıl olarak bekletilen TARGEL personelinin yıllık maliyeti 400 milyon lira... Bugüne kadar 2 milyar lira harcandı. Bakanlık hala ses vermiyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Kasım 2013 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TARGEL'de, çöpe atılan 400 milyon lira

TARGEL personeli çalışmak istiyor ama Bakanlıktan ses yok.

4 Kasım tarihinde yapmış olduğumuz haberde, TARGEL personel uygulamasında gelinen durumu özetlemiş ve yeniden bir yapılanmanın gerekliliğine dikkat çekmiştik.

TARGEL'de görmezden gelinen gerçekler...

Ancak, 4 Kasımdan bu yana bakanlık konuyla ilgili bir açıklama yapmamıştır.

Memurlar.net'e mail ulaşan TARGEL personeli, çalışmak istediklerini ancak Bakanlığın yanlış tutumundan dolayı hem çalışmadıklarını hem de Devlete yıllık 400 milyon liraya yakın maliyeti olduklarına dikkat çekiyor.

Gerçekten de sosyal güvenlik primleri ile beraber düşünüldüğünde, her bir personele kabaca 3.000 lira veriliyor olsa dahi, 3.000*10.000=30 milyon liralık aylık bir maliyet söz konusudur. Bunun yıllık maliyeti 360 milyon liradır.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 4 Kasım tarihli yazımızda da belirtmiş olduğumuz üzere, zaten köylerde istihdamı edilmeyen bu personel konusunda artık bir tedbir almalıdır.

6 yılda, maaş ve sosyal güvenlik primleri dahil kabaca 2 milyar lira, (dolar cinsinden 1 milyar dolar) aktarılan projede, gerçekten ne gibi bir geri dönüş alındığı sorgulanmalıdır.

Bu para, bu milletin ortak parasıdır.

Bir kez daha belirtiyoruz: Yetkisi olmayan, köye gidiş gelişleri için aracı olmayan 10 bine yakın personel, TARGEL personeli olarak adlandırıldığı için, illerde iş verilmeden atıl olarak beklemektedir.

6 yıldır görmezden gelinen bu uygulamada, artık 1 yıl daha heba edilmemelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber