Türk Silahlı Kuvvetleri İzin Yönetmeliğinde değişiklik

Türk Silâhlı Kuvvetleri İzin Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Aralık 2013 00:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk Silahlı Kuvvetleri İzin Yönetmeliğinde değişiklik

14 Aralık 2013 CUMARTESİ

Resmi Gazete

Sayı : 28851

YÖNETMELİK

Milli Savunma Bakanlığından:

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ İZİN YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 - 28/1/1991 tarihli ve 20769 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Türk Silahlı Kuvvetleri İzin Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (9) numaralı bendinde yer alan "75 günden az olmamak" ibaresi "45 günü geçmemek" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 - Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Madde 8 - Yurt dışı sürekli görevde bulunan personelin yıllık planlı ve mazeret izinleri, tabi oldukları yönerge hükümlerine ve 5 inci maddede belirtilen esaslara göre verilir.

Yurt dışına eğitim-öğretim için gönderilen personel, zorunlu nedenler hariç, izinlerini eğitim ve öğretimin tatil edildiği dönemlerde kullanır ve izin belgeleri, Askeri Ataşelikler tarafından hazırlanır.

Yıllık izinlerini bulundukları ülkede, Türkiye'de veya bulundukları ülkelerden başka ülkelerde geçirmek isteyenlerin izin işlemleri aşağıdaki esaslar dahilinde yürütülür.

1) NATO kadrolarında görevli personelden, izinlerini bulundukları ülkede, Türkiye'de veya bulundukları ülkeden başka ülkelerde geçirmek isteyenlerin izin talepleri, sicil yönünden bağlı bulunulan makamlar tarafından karşılanmakla beraber her defasında, Genelkurmay Personel Başkanlığına bilgi verilir.

2) Yurt dışı sürekli görevde bulunan Askeri Ataşelik personelinden, izinlerini bulundukları ülkede, Türkiye'de veya bulundukları ülkelerden başka ülkelerde geçirmek isteyenlerin izin talepleri o ülkede bulunan Askeri Ataşelik tarafından karşılanmakla beraber her defasında Genelkurmay İstihbarat Başkanlığına bilgi verilir. Silahlı Kuvvetler Ataşeleri ve Askeri Ataşelerden izinlerini bulundukları ülkede, Türkiye'de veya bulundukları ülkelerden başka ülkelerde geçirmek isteyenlerin izin talepleri, Genelkurmay İstihbarat Başkanlığınca karşılanır.

3) Eğitim-öğretim maksadıyla yurt dışına gönderilen personelden, izinlerini bulundukları ülkede, Türkiye'de veya bulundukları ülkelerden başka ülkelerde geçirmek isteyenlerin izin talepleri, o ülkede bulunan veya o ülkeye akredite olan Askeri Ataşelik tarafından karşılanmakla beraber her defasında Genelkurmay İstihbarat Başkanlığına ve ilgili kuvvet komutanlığına bilgi verilir.

4) Yurt dışında bulunan diğer personelden izinlerini, bulundukları ülkede, Türkiye'de veya bulundukları ülkelerden başka ülkelerde geçirmek isteyenlerin izin talepleri, sicil yönünden bağlı bulunulan makam tarafından karşılanmakla beraber Türkiye'de bağlı bulunulan üst makama ve ilgili kuvvet komutanlığına her defasında bilgi verilir."

MADDE 3 - Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (1) numaralı bendinde yer alan "sakat bırakan" ibaresi "engelli hale getiren" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 4 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 - Bu Yönetmelik hükümlerini Milli Savunma Bakanı ve İçişleri Bakanı birlikte yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber