İstanbul'da imtiyazlı okullar listesi kabarıyor

İstanbul’da Okul Müdürlüğünde Sırada Hangi Okul Var?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Ocak 2014 00:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'da imtiyazlı okullar listesi kabarıyor

İstanbul'da imtiyazlı okullar listesi kabarıyor. Bu okullarımızın bir kısmı yıllardır eğitimde gösterdikleri başarılarla anılırlarken son dönemde kadrolaşma ile anılmaya başlamışlardır.

Bu okullar için ne yazılı sınav, ne sözlü sınav ne yönetmelik ne de mahkeme kararları geçerli... Tek "ben". Ben istersem atarım, ben istediğimi atarım, ben istemezsem atama yapmam, ben vekaletle yürütürüm, ben asaletle yürütürüm...

1- İstanbul Erkek Lisesi: Şubat 2012'de Milli Eğitim'in Çınarı Sakin ÖNER hocamızın yaş haddinden emekli olması nedeniyle boşaldı. Ne isteğe bağlı yer değiştirmelerde ne de sınava dayalı atamalarda başvuru alınmadı, atama yapılmadı. Üstelik listelerde bulunduğu halde sisteme yansıtılmadı.

2- Kabataş Erkek Lisesi: Ekim 2012'de Milli Eğitim'in bir başka Çınarı Uğur AÇIKGÖZ hocamızın yaş haddinden emekli olması nedeniyle boşaldı. Ne isteğe bağlı yer değiştirmelerde ne de sınava dayalı atamalarda başvuru alınmadı, atama yapılmadı. Üstelik listelerde bulunduğu halde sisteme yansıtılmadı.

3- Fatih Kız İmam Hatip Lisesi: Okula 76.madde kapsamında 2013'te atama yapıldı. Bu okulda da üstelik İmam Hatip okulunda kayırmacılık yapıldı.

4- Güngören İzzet Ünver Lisesi bir okulda iki müdür halen görev yapıyor. Konu gündemimize gelmişti. Konu meclise de taşındı. burada da öğrendik ki ne olacak vekil müdür arkadaş koltuksuz kalmasın denilmiş...

5- Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü: Bu kurumun müdürlüğü 31 Aralık 2013'te gerçekleşen rotasyonda boşaldı. Bir okul müdürü mahkeme kararı gereği eski kurumuna döndü, bu kurumdaki asil müdür de boşa çıkınca eşdeğer ( hayat boyu öğrenmeye bağlı) tek boş kurum olan Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsüne atamasının yapılmasını istedi. Bu kurum da birilerine rezerve edilmişti ve atama yapılmayacağı söylendi.

Bu liste bakalım daha ne kadar uzayacak?

Bu okullar son döneme ait. H.Çelik döneminde 76. Madde kapsamında yapılan (İstanbul'da neredeyse 200 kişi) atamaları unutmuş değiliz. Sadece son dönemi ele aldık.

Maksut BALMUK

Eğitimci Danışman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber