İçişleri Bakanlığı ile ilgili düzenleme geliyor

-"(İçişleri Bakanlığı ile ilgili düzenleme) İlkelerimiz belli, çalışmalar yapıyoruz. Bitince hem kamuoyuna deklare ederiz, hem Meclis'e sunarız"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2014 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İçişleri Bakanlığı ile ilgili düzenleme geliyor

İçişleri Bakanı Efkan Ala, İçişleri Bakanlığı ile ilgili düzenlemeye ilişkin, "İlkelerimiz belli, çalışmalar yapıyoruz. Bitince hem kamuoyuna deklare ederiz, hem Meclis'e sunarız" dedi.

Meclis'te gazetecilerin sorularını cevaplandıran Ala, bakanlığıyla ilgili yapılacak yeni düzenlemeler konusunda "Teklif demokratikleşme paketinin içinde mi gelecek?" sorusuna şu yanıtı verdi?

"Biz bir medeniyet projesi ortaya koymaya çalışıyoruz. 'Gelişmiş ülkelerde' diye örnek gösterilen, referans verilen ülkelerde bu işler nasıl hangi standartlarda yürüyor, buna dikkat etmemiz lazım. Türkiye çoğu kere sistemin muhaliflerinin bile formatladığı bir zihniyetle meselelere yaklaşıyor. Bundan çözüm üretemeyiz. Biz gerçekten demokratik, milletin arzularını yerine getirecek, sadece millet adına düşünenlerin arzularını değil, milletin gerçekten arzularını yerine getirecek, onların isteklerini çıktıya dönüştürecek bir demokratik sistem inşasına çalışıyoruz. Bunun için çeşitli alternatifleri koyarız. Ama bizim geleneklerimizle de buluşan en uygununu seçer ve Meclis'e sunarız. Yüce Meclis'in de takdiriyle bu meselelerde mesafe alırız."

Ala, "Teklif seçim sonrasına mı kaldı?" sorusuna, çalışmaların yapıldığını belirterek, "İlkelerimiz belli, çalışmalar yapıyoruz. Bitince hem kamuoyuna deklare ederiz, hem Meclis'e sunarız" karşılığını verdi.

"Ne değişiyor?" sorusu üzerine Ala, şunları söyledi:

"Bizim eski düzenden kalıp devam ettirmemiz gereken şeylerimiz o kadar az ki. Biz daha ileri bir demokrasiyi hedeflemiş bir ülkeyiz. Dolayısıyla kurumlarımızı ve kurallarımızı demokratikleştirmek zorundayız. Temel hak ve özgürlükleri daha garanti altına alan, kişinin kendinden emin olduğu bir Türkiye'yi inşa etmek için AK Parti ardı ardına bu kadar reform yapıyor. Ama daha da yapmamız gereken çok reformlar var. Biz yolun ortasındayız.

Geriye dönüp baktığımızda demokratikleşme yolunda 11 yılda gerçekten bölgemizde başka ülkelere örnek gösterilebilecek mesafeler katettik. Ama önümüze baktığımızda daha çok alacağımız mesafe var. Bu da siyasetin genel olarak sorunu, sadece AK Parti'nin değil."

Meclis'in millet iradesinin yansıdığı yer olduğunu anımsatan Ala, şöyle konuştu:

"Burası sistem kurucu olarak inşallah davranacaktır, davranıyor. Bundan sonra da daha fazla davranacaktır. Burada gerçekten muhalefet partilerine de çok iş düşüyor. Çünkü siyaset muhalefetiyle, iktidarıyla bir bütündür. Biz devraldığımız düşünün ki 3, 4 darbe... İki doğrudan, iki dolaylı darbenin, daha sonra da sayısız muhtıranın ürünü bir sistemi devam ettiriyoruz ve bunun içerisinde hak ve özgürlükler garanti altına alınsın, bu yöntemle biz daha iyisine ulaşalım diyoruz. Neden sistemi demokratikleştirmeyelim. Kuralları demokratikleştiriyoruz yıllardır bakın ama bu demokratik kurallarla arzu ettiğimiz demokratik standartta sonuçlar elde edemiyoruz. Neden? Çünkü kurumları demokratikleştirmiyoruz. İkisini birarada, eş zamanlı çok alanlı yapacak çok işimiz var. Çok iş yaptık bu hükümetler döneminde ama çok işimiz var. Bunları yapacağız inşallah. Bunun için daha çok alanda çalışma yapmamız lazım, yapıyoruz da."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber