Kaldırılan ÖYM'lerin dosyaları farklı şehirlere

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı, 6526 sayılı "Terörle Mücadele Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" kapsamında görevi sona eren mahkemelerde, ayrıştırılacak dosyaların tespiti yapıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2014 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaldırılan ÖYM'lerin dosyaları farklı şehirlere

Resmi Gazete'de yayımlanan 6526 sayılı yasanın yürürlüğe girmesiyle Şırnak, Mardin, Şanlıurfa, Bingöl, Siirt ve Batman'daki mahkemelerin görev alanına giren suçlarla ilgili davalara bakan Diyarbakır Özel Yetkili 4, 5, 6, 7, 8 ve 9. ağır ceza mahkemeleri kapatıldı.

Görevi sona eren özel yetkili mahkemelerde görülen dava dosyalarını

ayrıştıran Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, bin 525 dosyayı, suçun işlendiği

illerdeki ağır ceza mahkemelerine gönderecek ve soruşturmalar ilgili cumhuriyet başsavcılıkları tarafından yürütülecek.

Bu kapsamda, savcılıkça yapılan incelemeler sonucunda davası devam eden bin 525 dosyadan 510'u Şırnak'ta, 250'si Mardin'de, 190'ı Şanlıurfa'da, 180'i Bingöl'de, 170'i Siirt'te, 60'ı Mardin-Midyat'ta, 5'i ise Şanlıurfa-Siverek'te görülecek.

Özellikle terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik davalar ile terör örgütünün Şırnak merkez, Beytüşşebap, Cizre ve Silopi ilçelerindeki askeri üs bölgelerine düzenlediği saldırılar ve saldırıların ardından yakalanan terör örgütü mensupları ile faili meçhul dosyalardan olan emekli Albay Cemal Temizöz hakkında açılan dava da bundan böyle Şırnak Adliyesinde karara bağlanacak.

Kamuoyunda geniş yankı uyandıran Cizre'de 1993-95 yıllarında işlenen faili meçhul cinayetlerle ilgili davada, aralarında eski Kayseri Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Cemal Temizöz'ün de bulunduğu 3'ü tutuklu 8 sanığın yargılanması devam ediliyor.

Cumhuriyet savcısı esas hakkında hazırladığı 22 sayfalık mütalaasında, Temizöz'ü suç örgütü lideri olarak tanımlayarak, 5 kez ağırlaştırılmış müebbet ile bazı kişilerin öldürülmesi olaylarında azmettirdiği gerekçesiyle 100 yıl hapis cezasına çarptırılması yönünde görüşünü bildirmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber