Toplu sözleşmenin bu hükmü hayata geçirilemedi

Toplu sözleşmede yer alan koruyucu gıda maddelerine yönelik çalışmalar hayata geçirilemedi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Mayıs 2014 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Toplu sözleşmenin bu hükmü hayata geçirilemedi

Toplu sözleşmede yer alan koruyucu gıda maddelerine yönelik çalışmalar hayata geçirilemedi.

2014 ve 2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşmelerde koruyucu gıda yardımı verileceğine dair kararlar alınmıştır. Ancak, aradan geçen 10 aylık süreye karşın bir arpa boyu yol alınamamıştır.

İşte, 14 Ağustos 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanana toplu sözleşme hükümlerinin ilgili bölümleri...

Ulaştırma Hizmet Kolu

Koruyucu gıda yardımı

Madde 1- (1) Bu hizmet kolu kapsamında bulunan kurum ve kuruluşlarda zehirleyici, boğucu ve insan sağlığını tehdit eden görevlerde bilfiil çalışan personele, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve yetkili sendikanın görüşleri dikkate alınarak kurum ve kuruluşlarca tespit edilen koruyucu gıda maddeleri, iş yerlerinde tüketilmesi kaydıyla gıda yardımı olarak verilir. Gıda yardımının cinsi, miktarı ve hangi görevleri yürütenlere verileceğine ilişkin usul ve esaslar ilgili kurum ve kuruluşlar ile yetkili sendika tarafından birlikte belirlenir.

Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu

Koruyucu gıda yardımı

Madde 5- (1) Bu hizmet kolu kapsamında bulunan kurum ve kuruluşlarda zehirli, gazlı ve radyasyonlu ortamlarda ve zirai mücadelede bilfiil çalışan personele, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve yetkili sendikanın görüşleri dikkate alınarak kurum ve kuruluşlarca tespit edilen koruyucu gıda maddeleri, iş yerlerinde tüketilmesi kaydıyla gıda yardımı olarak verilir. Gıda yardımının cinsi, miktarı ve hangi görevleri yürütenlere verileceğine ilişkin usul ve esaslar ilgili kurum ve kuruluşlar ile yetkili sendika tarafından birlikte belirlenir.

Enerji kolunda gıda yardımı alınıyor

Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmet Kolu

Koruyucu gıda yardımı

Madde 1- (1) Bu hizmet kolu kapsamında bulunan kurum ve kuruluşlarda zehirli, gazlı ve radyasyonlu ortamlarda bilfiil çalışan personele, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve yetkili sendikanın görüşleri dikkate alınarak kurum ve kuruluşlarca tespit edilen koruyucu gıda maddeleri, iş yerlerinde tüketilmesi kaydıyla gıda yardımı olarak verilir. Gıda yardımının cinsi, miktarı ve hangi görevleri yürütenlere verileceğine ilişkin usul ve esaslar ilgili kurum ve kuruluşlar ile yetkili sendika tarafından birlikte belirlenir.

Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Kolu

Koruyucu gıda yardımı

Madde 1- (1) Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğünün verici istasyonları, devamlılık stüdyoları ve haber müdürlüklerinde bilfiil çalışan personele, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve yetkili sendikanın görüşleri dikkate alınarak Kurumca belirlenen koruyucu gıda maddeleri iş yerlerinde tüketilmesi kaydıyla gıda yardımı olarak verilir. Gıda yardımının cinsi, miktarı ve kimlere verileceğine ilişkin usul ve esaslar Kurum tarafından belirlenir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber