Tüzmen'in Özel Kalem Müdürü Görevden Alındı

Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'in özel kalem müdürküğü görevini yapan Şükrü Öztürk'le ilgili sitemizde daha önce üç haber yer almıştı. 19 Ocak tarihinde yayımladığımız haberde adı geçen özel kalem müdürünün bir vakfın bağış koçanlarında yaptığı sahtecilikle zimmetine para geçirdiği için meslekten atıldığı belirtilmişti. Bu habere Sayın Öztürk tarafından bir tekzip gönderilmiş, memurlar.net tarafından 27 Ocak tarihinde bu tezkibe cevap verilmişti. Diğer taraftan, Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından yapılan soruşturmada Öztürk'ün görevden alınması istenmiştir. 3 yıldır aktik olarak görev yapan Öztürk, bu uyarı üzerine görevden alınmıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Haziran 2006 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sitemizde daha önce yayımlanan haberler

Bakan Tüzmen Aldırmıyor 19.01.2006
'Bakan Tüzmen Aldırmıyor' Başlıklı Habere Dair Tekzip 26.01.2006
'Bakan Tüzmen Aldırmıyor 2' 27.01.2006

Başbakanlık Teftiş Kurulu, yaptığı incelemede, Tüzmen'in bakan olmasının ardından Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna aldığı danışmanı Şükrü Öztürk'ün "devlet memurluğundan çıkarılmış" olduğunu belgeledi.

Öztürk'ün memurluk sicilini inceleyen müfettişler, Öztürk'ün Sağlık Bakanlığı'nda Şube Müdürü olarak görev yaptığı dönemde hakkında soruşturma açıldığını belirledi. 1998'de Ankara Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şube Müdürü olarak görev yapan Öztürk'ün, teknisyen Ö.B. ile 1997'de suç işlediği anlaşıldı.

Suçu sahtecilik

Müfettişler, Öztürk'ün, bir şirketin yaptığı bağışa karşı verilen makbuzun nüshalarına farklı miktarda bağış bedeli yazarak "haksız menfaat teminine yönelik evrakta sahtecilik" suçunu işlediğini saptadı.

Öztürk'e, Sağlık Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu, 1 Eylül 1998'de, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 125. maddesi uyarınca "devlet memurluğundan çıkarılma" cezası verdi. Öztürk'ün açtığı davalar da aleyhine sonuçlandı.

2003'te alındı

Buna rağmen Öztürk, Tüzmen'in bakan olarak göreve başlamasından kısa süre sonra, 6 Ocak 2003 tarih ve 407 sayılı onayla Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna alındı. Yasadışı görev yürüten Öztürk'ün Özel Kalem Müdürü olarak resmi evraka imza attığı tespit dildi.

Müfettişler, 3 yıldır aktif görev yapan Öztürk'ün yeniden devlet memurluğuna dönme olanağı bulunmadığını da belirtti. Dinçer de 5061 sayılı evrakla Öztürk'ün görevine son verildiğini Erdoğan'ın bilgisine sundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber