Operasyona katılmayan polise ek ücret yok

Doğu Anadolu illerinden Bitlis'te görevli polis memurlarına ödenen operasyon ücretleri sayıştay denetlemesine takıldı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Haziran 2014 07:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Operasyona katılmayan polise ek ücret yok

Fırat ATICI

Emniyet Genel Müdürlüğü Bitlis'te tüm polislere ödenen operasyon ücretini durdurdu. Bitlis'te görev yapan polis memurlarına geçen aya kadar maaşlarına ek olarak operasyon ücreti adı altında 254 TL ek ücret ödeniyordu.

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre Sayıştay denetlemesinde polislere ödenen bu ücret sıkıntı yarattı. Bu durum üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü bir genelge ile operasyon ücretlerini durdurdu. Bölgede görev yapan polis memurları bu uygulamaya tepki gösterdi. Operasyon ücretinin sadece operasyonlara katılan polislere ödenmeye devam edeceği öğrenildi.


Mardin Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü

KONU: Polis memurlarına fiilen görevli olmadıkları günler için operasyon tazminatı verilmesinin mümkün olmadığı hakkında.

"... Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurlarına fiilen görevli olmadıkları günler için operasyon tazminatı verilmesi sonucu kamu zararına sebebiyet verildiği görülmüştür.

375 sayılı Kanun hükmünde kararnamenin 28 inci maddesini A fıkrasında;

''A) (Değişik: 7/11/1996-4206/1 md.) Sıkıyönetim veya olağanüstü hal ilan edilen bölgeler veya Milli Savunma ve İçişleri Bakanlıklarınca müştereken belirlenecek kritik yörelerde özel harekat ve operasyon timi olarak görev yapan; Emniyet Genel Müdürlüğü emniyet hizmetleri sınıfı kadrolarında bulunanlar ile sözleşmeli uçuş personeline, subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlara ve operasyonları fiilen sevk ve idare eden karargah ve bürolardan bu fıkra uyarınca alınacak Başbakan onayında belirtilenlerde görevlendirilen personele 9000, erbaş ve erlere 4500 gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak aylık tutarı geçmemek üzere, fiilen görev yapıldığı sürece ve bu süre ile orantılı olarak ek tazminat,(B) fıkrasında yer alan tazminata ilave olarak ayrıca ödenir.

Tazminat ödenecek yerleşim birimleri, aylık veya günlük olarak ödenecek tazminat miktarları, tazminatın ödenme usul ve esasları, hangi hallerde kesileceği Milli Savunma ve İçişleri Bakanlarının müşterek teklifi, Maliye Bakanlığının görüşü üzerine Başbakan onayı ile tespit edilir.

..
Bu tazminat kapsam dahilinde fiilen görev yapılan sürelere göre hesaplanır ve ay sonunda ödenir.'' denilmektedir.

Anılan hükümden anlaşıldığı üzere, yapılan düzenleme ile öngörülen operasyon tazminatı fiilen görev yapılan günler için ödenebilir, fiilen görev başında bulunulmayan günler için bu tazminatın verilmesi mümkün değildir.

Bu itibarla, sözkonusu tazminatın emniyet personelinin geçici görev, tedavi vs. oldukları günler için de verilmesi sonucu oluşan ... kamu zararının ..." sorumlulara ödettirilmesine karar verildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber