5 günlük haritalı hava tahmini

Sıcaklıkların İç kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Haziran 2014 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 günlük haritalı hava tahmini

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre: Yurdun büyük bir bölümünde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde beklenen yağışların; öğle saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Bilecik, Sakarya, Eskişehir, Çorum, Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (20-50 mm) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzeyli yönlerden, zamanla güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinden itibarten Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Bilecik, Sakarya, Eskişehir, Çorum, Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (20-50 mm) olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yıldırım, dolu, su baskını, ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber