Yargıtay, 4 yıllığına 'Paralel Yapı'nın elinde

A Haber'de Nihan Günay'ın sunduğu Medya Dünyası'nın konuğu olan Sabah Gazetesi Yazarı Sevilay Yükselir, 'Paralel Yapı'nın Yargıtay'ı ele geçirmesinin ardından, HSYK seçimlerine dikkat çekti.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 17 Temmuz 2014 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yargıtay, 4 yıllığına 'Paralel Yapı'nın elinde

A Haber'de Nihan Günay'ın sunduğu Medya Dünyası'nın konuğu olan Sabah Gazetesi Yazarı Sevilay Yükselir, 'Paralel Yapı'nın Yargıtay'ı ele geçirmesinin ardından, HSYK seçimlerine dikkat çekti.

HSYK SEÇİMİ KAYBEDİLİRSE KÖŞK'Ü KİMİN KAZANACAĞININ BİR ÖNEMİ YOK

Memleketin bekası için, önümüzdeki kritik seçim Cumhurbaşkanlığı seçimi değil, HSYK seçimidir. Yani hala sakalsız ve çetesinin elinde olan yargıyı temizleme seçimidir. Eğer bu memleket o seçimi kaybederse, Cumhurbaşkanlığı koltuğunda Erdoğan oturuyormuş, İhsanoğlu oturuyormuş, Demirtaş oturuyormuş hiçbir önemi yok. Çünkü bu yargı, bu çeteden temizlenmezse, ne Cumhurbaşkanı sağlıklı bir biçimde orada oturabilir, ne ben burada sağlıklı biçimde gazetecilik yapabilirim. Bunları insanların idrak etmesi gerekiyor.

YARGITAY 4 YILLIĞINA 'PARALEL YAPI'NIN ELİNDE

Benim meselem Cumhurbaşkanlığını kimin alacağı değildir artık. Benim meselem, yargıdan bu sakalsız ve çetesini kurtarma meselesidir. Haftalar önce yazdım, babamın vefatı nedeniyle ilgilenemedim gündemle, kendi derdime düştüm. Pazartesi itibariyle hayata dönünce, bir baktım ki, Yargıtay gitmiş. Yargıtay 'Paralel'lerin eline geçmiş tekrar. Bir grup savcı ve yargıçla Çağlayan Adliyesi'ndeydim. Yargıtay, 'Paralel'lere 20 - 0 gitmiş. Korkunç. Şu anda Yargıtay, 4 yıllığına tamamen 'Paralel Yapı'nın eline geçmiş durumda.

BAŞBAKAN'IN YANLIŞ YÖNLENDİRİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Hükümet, Yargıtay'ın yapısını değiştirmeye gitti. Başbakan'ın da çoğu zaman yanlış yönlendirildiğini düşünüyorum. 'Paralel'cileri bir biçimde devre dışı bırakmak için Yargıtay'ın yapısını değiştiriyorsun. Fakat insanın bir öngörüsü vardır. Bunu yapacağım derken neden rakamları daha doğru hesaplamazsın veya geleceği daha önceden göremezsin?

KAŞ YAPAYIM DERKEN GÖZ ÇIKARTTILAR

Paralel mücadelede Sayın Kemal İpek'in çok dikkatli, titiz ve kararlı olduğunu biliyorum ama bunlar yetmiyor. Aynı zamanda öngörülü de olmak lazım. Yargıtay'ın yapısını değiştirecek kanun tasarısını getiriyorsun, torba yasaya koyuyorsun, kaş yapayım derken göz çıkartıyorsun. Yargıtay'ı tamamen 'Paralel'cilerin kontrolüne veriyorsun. Bu affedilemez bir suçtur. Geri dönüşü yok, 4 yıl gitti artık orası.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber