Polis Akademisi Güvenlik Bil. Enst. Lisansüstü yönetmeliğinde değişiklik

Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Ağustos 2014 01:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis Akademisi Güvenlik Bil. Enst. Lisansüstü yönetmeliğinde değişiklik

5 Ağustos 2014SALI

Resmi Gazete

Sayı : 29079

YÖNETMELİK

İçişleri Bakanlığından:

POLİS AKADEMİSİ GÜVENLİK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 -25/4/2002 tarihli ve 24736 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 57 nci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 2 - Aynı Yönetmeliğin ek 2 nci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 3 - Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

"GEÇİCİ MADDE 1 - Bu Yönetmeliğin 57 nci maddesinin yürürlükten kaldırıldığı tarihten önce ücretli izinli olanların ücretli izinleri iptal edilir."

MADDE 4 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 - Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.


YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILAN MADDELER

Madde 57 - (Değişik madde: 29/08/2009 - 27334 S. R.G. Yön./25. md.)(*)

Lisansüstü programlara devam edecek emniyet hizmetleri sınıfına mensup öğrenciler, talep etmeleri halinde, yüksek lisans programına kabul edilenler on sekiz ay, doktora programına kabul edilenler de otuz ay ücretli izinli sayılırlar.

Ancak, yüksek lisans programı ile doktora programına kabul edilenlerden kredi yüklerini ilk iki yarıyılda tamamlayamayanlar ücretli izinli sayılma hakkından yararlanamazlar.

Yüksek lisans süresince tez danışmanından ve doktora tez yazım süresince tez izleme komitesinden herhangi bir yarıyıl sonunda Olumsuz (OZ) notu alan öğrencinin de ücretli izinli sayılma hakkı sona erer.

Zorunlu derslere devam süresi sonunda, ücretli izinli sayılan öğrenciler, Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü emrinde, Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyaç duyduğu alanlarda, araştırma ve tez yazma faaliyetine devam ederler.

Ek Madde 2 - (Ek madde: 29/08/2009 - 27334 S. R.G. Yön./26. md.)

Polis Akademisi Başkanlığı Araştırma Merkezleri tarafından yürütülen projeler çerçevesinde Enstitü bünyesinde yüksek lisans veya doktora çalışması yapan lisansüstü öğrencileri, Araştırma Merkezleri Başkanlığının teklifi ve Enstitü Yönetim Kurulunun onayı ile bu merkezlerde görevlendirilebilirler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber