15 polis adreslerinde bulunamadı

İstanbul merkezli casusluk operasyonunda, haklarında yakalama emri çıkarılan 17 polisten 2'si teslim olurken, 15 polis adreslerinde bulunamadı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Ağustos 2014 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
15 polis adreslerinde bulunamadı

Çetin AYDIN

İstanbul merkezli casusluk operasyonunda, haklarında yakalama emri çıkarılan 17 polisten 2'si teslim olurken, 15 polis adreslerinde bulunamadı. Polis, yakalama emrinde adreslere girme kararı olmadığından zilleri çalarak polisleri sordu. Kapıları açanlar polislerin evlerde olmadığını söyledi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği operasyonda, savcılığın serbest kalmalarına itiraz ettiği 38 polisten 17'si hakkında İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği yakalama kararı çıkardı. Bu yakalama kararı üzerine polislerden Mehmet Kılıç ve Hidayet Kemal teslim oldu. Kılıç ve Kemal mahkemedeki ifadesinin ardından serbest kaldı.

GÖRÜLDÜKLERİ YERDE GÖZALTI

TEM Şube ekipleri, bu sabah saatlerinden itibaren, yakalama kararını uygulamak için İstanbul ve diğer illerdeki polislerin adreslerine gitti. Mahkemenin yakalama emrinde adreslere girme talimatı yer almadığından ekipler kapı zillerini çalarak polisler sordu. Ancak kapıyı açanlar polislerin evlerde olmadığını söyledi. Ekipler de bu cevaplar üzerine adreslerden ayrıldı. Bulunabilecekleri diğer adreslerde de arama yapıldı ancak bir sonuç alınamadı. Aralarında eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse'nin de bulunduğu 15 polisin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber