4/B Sözleşmeli Personel Usul ve Esaslarında değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 24 Haziran 2006 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karar Sayısı : 2006/10557

6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Kararnameye ektir.

Ekli ?Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar?ın yürürlüğe konulması; Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığının görüşlerine dayanan Milli Eğitim Bakanlığının 5/6/2006 tarihli ve 45858 sayılı yazısı üzerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre, Bakanlar Kurulu'nca 5/6/2006 tarihinde kararlaştırılmıştır.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA İLİŞKİN ESASLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR ESASLAR

MADDE 1 ? 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar"ın 3 üncü maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan "Noel, Nevruziye ve Ramazan ikramiyeleri" ibaresinden sonra gelmek üzere aşağıdaki ibare eklenmiştir.

", Milli Eğitim Bakanlığında norm kadro sonucu ortaya çıkan öğretmen ihtiyacının kadrolu öğretmen istihdamıyla kapatılamaması hallerinde sözleşmeli olarak çalıştırılacak öğretmenlere ek ders ücreti ve her öğretim yılı başında verilecek öğretim yılına hazırlık ödeneği"

MADDE 2 ? Aynı Esasların 7 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "haftalık çalışma saati süresi 40 (kırk) saatin altında bulunan personel" ibaresinden sonra gelmek üzere, "(Milli Eğitim Bakanlığında norm kadro sonucu ortaya çıkan öğretmen ihtiyacının kadrolu öğretmen istihdamıyla kapatılamaması hallerinde sözleşme ile çalıştırılacak öğretmenlerde 40 saat şartı aranmaz)" ibaresi eklenmiştir.

MADDE 3 ? Aynı Esasların 9 uncu maddesine birinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"Milli Eğitim Bakanlığında norm kadro sonucu ortaya çıkan öğretmen ihtiyacının kadrolu öğretmen istihdamıyla kapatılamaması hallerinde sözleşme ile çalıştırılacak öğretmenler yaz tatili ile dinlenme tatillerinde izinli sayılırlar. Bunlara, hastalık ve diğer mazeret izinleri dışında, ayrıca yıllık izin verilmez."

MADDE 4 ? Bu Esaslar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 ? Bu Esasları Bakanlar Kurulu yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber