İlköğretim Öğretmenleri, Seminer Ücretini Alacak

İlköğretim okullarındaki öğretmenlerin, öğretim yılı başında ve sonunda seminer niteliğinde yapmış olduğu meslekle ilgili çalışma sürelerinde kendilerine ders dışı hazırlık ve planlama görevi karşılığı ek ders ücretinin ödenecek mi ödenmeyecek mi sorununu daha önce iki kez almıştık. İlk haberimizde MEB ve Maliye'nin görüşlerinin farklı olduğunu ancak Maliye'nin haklı olduğunun belirtmiş, ikinci haberimizde ise uygulama farklılıklarına değinmiştik. MEB, daha önceki açıklamasını bugün itibariyle değiştirmiştir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Haziran 2006 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye ve Milli Eğitim Bakanlıklarından İki Farklı Görüş 22.11.2004
Yaz ve Güz Dönemi Seminerleri İçin Ek Ders Verilecek mi?
30.06.2005

T.C.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Personel Genel Müdürlüğü

Sayı: B.08.0.PGM.0.23.01.02.32.2085/5165 26/06/2006
Konu : Ders dışı hazırlık ve planlama

İlgi: Milli Eğitim Bakanlığının Öğretmen ve Yöneticilerinin Ders ve Ek ders Saatlerine İlişkin Esaslar

İlköğretim okullarında görevli öğretmenlerin, öğretim yılı başında ve sonunda yaptıkları mesleki çalışmaya bağlı olarak yararlandırılacakları ek ders ücretinin hesabında ders dışı hazırlık ve planlama görevi karşılığı ek ders ücretinin de dikkate alınması hususunda aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Bilindiği gibi, 98/12120 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki ilgi esasların 6'ncı maddesinde, "İlköğretim okullarında görevli öğretmenler, öğretim yılı başında ve sonunda yaptıkları meslekle ilgili çalışma sürelerinde ek ders görevini yapmış sayılır." hükmüne yer verilmiştir.

Bu hüküm çerçevesinde konu hakkında daha önce verilen Bakanlığımız görüşünde; öğretmenlere, ders dışı hazırlık ve planlama görevi karşılığı ek ders ücretinin, aylık ve ek ders ücreti karşılığında okutttukları ders saati sayısına bağlı olarak ödendiği ve bu bağlamda ilköğretim okullarında görevli öğretmenlerin öğretim yılı başında ve sonunda yaptıkları mesleki çalışma sürelerinde fiilen ders görevleri bulunmadığından bu sürelerde ders dışı hazırlık ve planlama görevi karşılığı ek ders ücretinden yararlandırılmalarının da mümkün olamayacağı belirtilmişti.

Ancak, gerek bu yönde açılan davalarda verilen kararların kişiler lehine sonuçlanması, gerekse Maliye bakanlığının konuya ilişkin görüşleri nedeniyle; ilköğretim okullarında görevli öğretmenlerin, öğretim yılı başında ve sonunda yaptıkları mesleki çalışmaya bağlı olarak yararlandırılacakları ek ders ücretinin hesabında ders dışı hazırlık ve planlama görevi karşılığında ek ders ücretinin de alınmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Remzi Kaya
Bakan a.
Genel Müdür

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber