Görevlerine son verilen Muhafaza Memurlarının sorunu çözüldü

Orman Genel Müdürlüğü, Danıştay kararı ile görevlerine son verdiği Orman Muhafaza Memurlarının sorununu yönetmelik ile çözecek.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Eylül 2014 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Görevlerine son verilen Muhafaza Memurlarının sorunu çözüldü

Hatırlanacağı üzere, 22 Ağustos'ta yayımladığımız haberde, Danıştay'ın sözlü ve uygulamalı sınavla Orman Muhafaza Memuru alımını durdurduğunu belirtmiştik. Tıklayınız.

Danıştay kararı ile 2013 yılında sözlü ve uygulamalı sınavla alınan 150 Orman Muhafaza Memuru adayının görevine son verilmişti.

Yine hatırlanacağı üzere, KPSS Yönetmeliği Orman Genel Müdürlüğü için kez değişmiş ve sözlü sınav kaldırılarak uygulamalı sınav getirilmişti. Tıklayınız.

Uygulamalı sınavın detayları, 20 Eylül'de yayımlanan "Orman Muhafaza Memurlarının Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğin"de düzenlenmiştir. Tıklayınız.

Yönetmeliğe eklenen geçici madde şu şekildedir:

"Uygulama sınavına ilişkin geçiş hükmü

GEÇİCİ MADDE 2 - (1) Genel Müdürlükçe 23/8/2013-25/8/2013 tarihleri arasında yapılan sözlü ve uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylar bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren üç ay içerisinde bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden uygulama sınavına tabi tutulurlar. Bunlar arasından başarılı olanların atamaları bu Yönetmelikte belirtilen usul ve esaslara göre yapılır."

Bu geçici madde çerçevesinde, görevlerine son verilen 150 Orman Muhafaza Memuruna yeniden uygulamalı sınav yapılacak. Başarılı olanlar atanacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber