Orman Muhafaza Memuru, uygulamalı sınavla alınacak

Orman Muhafaza Memuru alınırken sözlü sınav yapılmasından vazgeçildi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Ağustos 2014 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Orman Muhafaza Memuru, uygulamalı sınavla alınacak

Geçen yıl yapılan düzenlemeyle, Orman Muhafaza Memuru kadrolarına sözlü ve uygulamalı sınavla atama yapılması kararlaştırılmış ve KPSS Yönetmeliği bu yönde değiştirilmişti.

Sonrasında ise sözlü ve uygulamalı sınavla 150 aday alınmıştı. Ancak Danıştay sözlü sınavla Orman Muhafaza Memuru alınmasının yürütmesini durdurmuş, bu nedenle de 150 kişinin ataması iptal edilmişti. Bu konuyu 22 Ağustos 2014 tarihinde haberleştirmiştik. Tıklayınız.

Haberimizden bir hafta sonra, KPSS Yönetmeliği, Orman Muhafaza Memuru alımı için 2. kez değişti. Yeni değişiklik şu şekildedir:

"EK MADDE 7- Orman muhafaza memuru kadrolarına, ilgili mevzuatında sınav, başvuru, komisyon teşekkülü ve sınava ilişkin diğer hususlarda düzenleme yapılmak kaydıyla, KPSS (B) grubu puan sırası dikkate alınarak açıktan atama yapılacak kadro sayısının dört katına kadar belirlenecek adaylar arasından yapılacak uygulama sınavı başarı sırasına göre Orman Genel Müdürlüğünce atama yapılır."

MEMURLAR.NET AÇIKLAMALARI

1- Orman Muhafaza Memuru alınırken, sözlü sınav yapılmasından vazgeçildi. Sadece uygulama sınavı yapılacak. Uygulama sınavına da, KPSS sınav puan sırası dikkate alınarak, atama yapılacak kadro sayısının 4 katı aday çağrılacaktır.

2- Yönetmelik değişikliği sırasında, 2013 yılında sözlü sınavla alınan ve atamaları yapılan 150 aday için özel bir hüküm konulmamıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber