Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Kuruldu

Türkiye'de yatırım yapılmasını özendirmeye yönelik stratejilerin belirlenmesi maksadıyla "Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı" kurulmasına dair Kanun, Resmi Gazetede yayımlandı. Ajansın hizmetleri toplam 30 personelle yürütülecektir. Personel memur olmayıp İş Kanununa tabi olacaktır. Burada çalışmak isteyen memurlar, muvafakat ile Ajanstaki Başkan, Daire Başkanı ve uzman kadrosuna atanabilecektir. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Temmuz 2006 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5523 sayılı Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Kurulması Hakkında Kanunun tam metni için tıklayınız.

AJANSIN KAÇ PERSONELİ VARDIR?

Ajans hizmetleri, toplam sayısı 30'u geçmemek üzere, iş mevzuatı hükümlerine göre istihdam edilen uzman personel ve destek personeli eliyle yürütülecektir.

Sekreterlik, halkla ilişkiler, arşiv, idarî, malî ve personelle ilgili işlemler gibi işleri yürütecek olan destek personelinin sayısı, Ajans toplam personel sayısının yüzde yirmisini geçemeyecektir.

AJANSIN TEŞKİLAT YAPISI

Ajansın teşkilatı; Danışma Kurulu, ana hizmet birimleri ile danışma ve yardımcı hizmet birimlerinden oluşur.

1- Danışma kurulu: Başbakan tarafından belirlenen bakanlar ve özel sektör temsilcilerinden oluşur.

2- Ana hizmet birimleri:
a) Yatırım Tanıtım Hizmetleri Daire Başkanlığı.
b) Yatırımcı Hizmetleri Daire Başkanlığı.

3- Danışma ve yardımcı hizmet birimleri
a) Hukuk Müşavirliği;
b) İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı

KAMU KURUMLARINDA ÇALIŞANLAR AJANSA GEÇEBİLİR Mİ?

- Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan, Kanunda belirtilen nitelikleri taşıyanlar, kendilerinin isteği ve kurumlarının muvafakati ile Ajansta Başkan, daire başkanı veya uzman personel olarak istihdam edilebilir.
- Bunların kurumlarıyla olan ilişkileri iş akdinin yapılmasıyla son bulur. Bunlara verilecek ücret ile diğer malî ve sosyal haklar yapılacak iş akdi ile belirlenir.
- Bu şekilde istihdam edilenler, Ajanstaki görevleri sona erdiğinde, öğrenim durumları, hizmet yılı ve unvanları dikkate alınarak önceki kurumlarında kariyerlerine veya durumlarına uygun boş bir kadro veya pozisyona en geç üç ay içinde atanırlar ve herhangi bir işleme gerek kalmaksızın en geç bir ay içerisinde göreve başlatılırlar. Ancak, bu kişilerin atanmalarında, önceki kurumlarındaki idarî unvanlar dikkate alınmaz. Bu fıkra uyarınca önceki kurumlarına dönen kişilerin Ajansta geçen hizmetleri kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinde değerlendirilir. Bu durumda kıdem tazminatları ödenmez ve bu süreler emeklilik ikramiyesinin hesabında dikkate alınır.
- Bu şekilde görevlendirilecek personel sayısı toplam personel sayısının yüzde otuzunu aşamaz.

- Uzman personel, en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş, Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından en az (80) puan almış veya buna denk kabul edilen uluslararası geçerliliği bulunan belgeye sahip adaylar arasından istihdam edilir.

AJANS PERSONELİNE İLİŞKİN DİĞER KONULAR

- Başkan ile diğer personelin ücret ve gündelikleri ile diğer malî haklarının üst sınırı Başbakan tarafından belirlenir.

- Ajans personeline ilişkin tüm ihtilaflar iş mahkemelerinde görülür.

- Ajansın, özel bilgi ve uzmanlık gerektiren geçici mahiyetteki işlerinde vekâlet, istisna veya hizmet akdi ile yerli ve yabancı danışman ve uzmanlar istihdam edilebilir.

- Başkan ve diğer personelin, görevlerinin ifası sırasında yaptıkları masrafların hangilerinin Ajans bütçesinden karşılanabileceğine dair usûl ve esaslar yönetmelikle belirlenir.

- Başkan, 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununda belirtilen nitelikleri haiz bir iç denetçi atar.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber