Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege'de, yarın sabah saatlerinden itibaren de İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar ile Antalya, Burdur, Isparta, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Yalova, Bursa, Balıkesir ve İstanbul'un Anadolu Yakasında kuvvetli yağış görülecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2014 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege'de, yarın sabah saatlerinden itibaren de İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar ile Antalya, Burdur, Isparta, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Yalova, Bursa, Balıkesir ve İstanbul'un Anadolu yakasında kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bugün yurdun batısında görülen sağanak yağışlar, akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege'de görülecek.

Yarın sabah saatlerinden itibaren ise İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar ile Antalya, Burdur, Isparta, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Yalova, Bursa, Balıkesir ve İstanbul'un Anadolu yakasının yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Yağış, yarın akşam saatlerinde Adana ve Mersin çevrelerinde kuvvetli, Muğla ile Antalya il genelinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olacak.

Ani sel, ulaşımda aksamalar, su baskını gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli, ve tedbirli olması istendi.

Havalar nasıl olacak? - Haritalı

Ege için fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı

Ege Denizi ve Bölgesi için fırtına ve kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yarın sabah saatlerinden itibaren Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden 8 kuvvetinde (60-75 kilometre/saat), Güney Ege'de bu akşamdan itibaren güneydoğu yönünden 8 kuvvetinde fırtına bekleniyor.

Fırtınanın, Kuzey Ege'de cumartesi, Güney Ege'de yarın sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Sağanağın ise akşamdan itibaren Kıyı Ege'de, yarın sabah saatlerinden itibaren ise Ege Bölgesi genelinde kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare) yağışa, Muğla'da ise geceden itibaren çok kuvvetli (51-75 kilogram/metrekare) ve yer yer şiddetli (76-100 kilogram/metrekare) yağışa dönmesi bekleniyor.

Yetkililer, ulaşımda aksamalar, yıldırım, ani sel ve su baskını gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği uyarısında bulundu.

Batı Akdeniz için yağış ve fırtına uyarısı

Meteoroloji yetkilileri, Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur için şiddetli sağanak ve denizlerde fırtına uyarısında bulundu.

Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bu akşam saatlerinde başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak, il genelinde kuvvetli, gece saatlerinden yarın öğle saatlerine kadar Antalya'nın Kemer, Kumluca, Finike, Kaş ve Demre ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olacak.

Yarın sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar yağışlar, Antalya'nın doğu ilçelerine kayacak. Yağışlar, yarın akşama kadar, kent merkezi ile Serik, Manavgat, Alanya, Gazipaşa, İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacak.

Yağışlara güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına da eşlik edecek.

Denizlerde ise bu akşam saatlerinden itibaren rüzgar, doğu ve güneydoğu yönlerden, saatte 75- hızla esecek. Fırtına, cuma günü öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybedecek.

- Muğla

Muğla'da bu akşam başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak, il genelinde kuvvetli ve çok kuvvetli, Bodrum, Köyceğiz, Datça, Marmaris, Ortaca ve Dalaman ilçelerinde ise yer yer şiddetli olacak. Yağışlı periyot boyunca rüzgar, güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Denizlerde de bu akşam saatlerinden itibaren fırtına etkili olacak. Güneydoğu yönünden saatte 60- hızla esecek fırtına, yarın sabah saatlerinde etkisini kaybedecek.

- Isparta ve Burdur

Burdur ve Isparta genelinde bu akşam başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak, yer yer kuvvetli olacak. Rüzgar, yağışlı periyot boyunca güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber