Kar yağışı İstanbul'u teslim aldı

İstanbul'da sabah başlayan kar yağışı akşam saatlerinde etkisini artırarak devam ediyor. Taksim'de yoğun kar yağışı vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. İnsanlar tipi şeklinde bastıran kardan yürümekte zorlanırken adeta göz gözü görmüyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2015 18:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kar yağışı İstanbul'u teslim aldı

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayıp, aralıklarla süren kar yağışının, akşam saatlerinden sonra kar sağanakları şeklinde devam ederek, kar örtüsü bırakması bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kar yağışı kent genelinde kuvvetli ve yer yer yoğun olarak yarın da gün boyu aralıklarla devam edecek.

İstanbul'da Karadeniz üzerinden gelen Sibirya kökenli oldukça soğuk ve yağışlı hava kütlesinin etkileri, perşembe günü öğle saatlerine kadar sürecek.

Gün içinde en yüksek 3 derece ölçülen, gece ve sabah saatlerinde ise sıfır derecenin altına düşecek sıcaklık, yarın en yüksek 2, perşembe günü ise 3 derece civarında seyredecek.

- Buzlanma ve don uyarısı

Yağışın akşam saatlerinden itibaren etkisini artırmasıyla kar kalınlığı yüksek kesimlerden başlamak üzere yer yer 10 santimetrenin üzerine çıkacak.

Yoğun kar yağışı sebebiyle kara, deniz, hava ulaşımda yaşanacak aksamaların yanı sıra sıcaklığın sıfır derece ve altına düşmesi sebebiyle buzlanma ve don da görülebilecek.

Bu arada, yetkililer, vatandaşlar ve sürücüler de hava şartları nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyarıldı.

Karayolları TEM'i kapattı!

- Trafik polislerinin izinleri iptal edildi

Bu arada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, kar yağışı nedeniyle trafik polislerinin izinlerini iptal etti. Trafik ekipleri, akışın sağlanması için kent genelinde görev yapıyor.

Ekipler, emniyet şeritlerini olası acil durumlar için açık tutmaya çalışıyor.

Yetkililer, sürücüleri kış lastiği ve köprülerdeki erken buzlanmaya karşı uyarırken, belediye ekipleri de tuzlama ve yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

- TEM'de araçlar adım adım ilerliyor

Yoğun kar yağışı nedeniyle sürücüler zor anlar yaşıyor. Ana arterlerin tamamında trafik durma noktasına gelirken, araçlar adım adım ilerliyor.

Trafiğin en yoğun olduğu yer ise TEM Otoyolu. Her iki istikamette de araçlar yoğun tipi yağışı altında güçlükle ilerliyor.

- Metrobüsler durdu

Beylikdüzü-Avcılar arasında metrobüsler durdu. Metrobüs yolcuları araçlardan inerek yürümek zorunda kaldı.

O anlar, vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla da görüntülendi.

Kar yağışı metrobüs yolunu yaya yoluna çevirdi

İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı metrobüs hattını adeta yaya yoluna çevirdi.

Akşam saatlerinden işten çıkıp toplu taşıma araçlarından metrobüse binmek isteyen vatandaşlar önce kar ardından metrobüs sürpriziyle karşılaştı. Etkisini arttırarak sürdüren kar nedeniyle yollar buz pistine dönünce seferlerde de aksamalar başladı. Kar nedeniyle otobüsler ilerlemekte güçlük çekince bu kez de seferler tamamen durdu. Uzun süre metrobüslerde beklemekten sıkılan İstanbullular çareyi yürümekte buldu.

- Çatalca ve Hadımköy'de kar kalınlığı

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı sürerken, Çatalca ve Hadımköy'de kar kalınlığı ölçüldü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, saat 17.00 itibarıyla kar yüksekliği Çatalca ve Hadımköy'de 20, Arnavutköy'de 15, Beylikdüzü, Başakşehir ve Esenyurt'da 10 santimetreye ulaştı.

Kar kalınlığı Kavacık, Kandilli ve Sarıyer'de 8, Beykoz, Aydos, Ümraniye, Çekmeköy ve Zekeriyaköy'de 5, Bağcılar, Başakşehir, Silivri ve Maslak'ta 3, Fatih, Şile, Yakacık ve Bakırköy'de 2, Kartal ve Pendik'te 1 santimetreye yükseldi.

- İDO'nun bazı seferleri yapılamıyor

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı seferlerini iptal etti.

İDO'dan alınan bilgiye göre, 18.30 Bandırma-Yenikapı Hızlı Feribot, 18.30 Bostancı-Yenikapı-Bandırma Deniz Otobüsü, 18.40 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü seferleri yapılamayacak.

Bu arada yarın da 07.00 Yenikapı-Bandırma Hızlı Feribot, 07.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı Deniz Otobüsü, 08.00 Bursa-Armutlu-Armutlu Tatil Köyü- Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü, 18.30 Bostancı-Yenikapı-Bandırma Deniz Otobüsü iptal edildi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle deniz otobüsü iç hat seferleri ile Sirkeci-Harem hattı araba vapuru seferlerinde aksamalar yaşanabildiği duyuruldu.

Şehir Hatları da Beşiktaş-Üsküdar ve Kabataş-Adalar haricindeki seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle iptal etti.

- THY, iç ve dış hatta 123 seferini iptal etti

Türk Hava Yolları (THY), kar yağışı nedeniyle iç ve dış hatta 123 seferini iptal ettiğini duyurdu.

Kar yağışı, Atatürk Havalimanı'nda da etkisini sürdürüyor. Olumsuz hava şartları nedeniyle THY, iç ve dış hatta 123 seferini iptal etti.

Havalimanında uçaklar iniş-kalkışlarda zorluk yaşasa da şimdiye kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Uçaklar don olayına karşı özel solüsyonlarla yıkanırken, alandaki kar temizleme çalışmaları da aralıksız devam ediyor.

Tipi nedeniyle uçaklar adeta kayboldu

Atatürk Havalimanı'nda karın tipi şeklinde yağdığı anlarda aprondaki uçakların görülmesi bile zorlaştı. Yoğun kar yağışı sırasında görüş mesafesi düşerken Atatürk Havalimanı'nda iniş ve kalkışlar sorunsuz olarak devam ediyor. Uçaklar kalkış öncesi buzlanmaya karşı anti-icing adı verilen işlemle alkol ve glikoz karışımı sıvıyla yıkanıyor .Bu arada apronda biriken kar sularını DHMİ araçları temizliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber