Ek tazminat, özel hizmet tazminatına eklenmemeli

Teknik hizmetler ve sağlık hizmetleri sınıfındaki personele verilen ek tazminatı, özel hizmet tazminatına ilave vererek bordroya yansıtan tüm kurumlar yanlış yapıyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Mart 2015 13:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ek tazminat, özel hizmet tazminatına eklenmemeli

Bilindiği üzere, Teknik Hizmetler Sınıfı ve Sağlık Hizmetleri Sınıfındaki personele kalkınmada öncelikli yörelerde çalışmaları halinde ek tazminat verilmektedir. Tıklayınız.

Ancak, ek tazminat'ın maaş bordrosunda ayrıca gösterilmesi gerekmektedir. Zira ek tazminattan kesinti yapılmamaktadır. Bu konudaki yanlışlığa dün dikkat çekmiştik.

Dünkü haberimiz sonrasında, [email protected] adresimize yüzlerce mail geldi. Bu maillerin bir kısmında da yine aynı hatayı fark ettik. Bu nedenle tekrar belirtmek istiyoruz: Ek tazminatın, maaş bordrosunda ayrıca gösterilmesi ve özel hizmet tazminatına ilave edilmemesi gerekiyor.

Konuyla ilgili olarak Muhasebat Genel Müdürlüğü, 2014 yılında tüm illeri şu şekilde uyarmıştır:

"1-Ek Özel Hizmet Tazminatı
2014/6 sayılı KBS Duyurusuna yapılan ek açıklama ile 2014/14 sayılı KBS Duyurusunda; Bazı personel için ödenmekte olan ek özel hizmet tazminatlarının (Ek Özel Hizmet Tazminatı, Denetim Tazminatı, Kalkınmada Öncelikli Bölge Tazminatı vb.), Diğer Tazminat Bilgi Girişi Formundan girilmesi gerektiği halde Maaş Bilgi Girişi Formunda bulunan Hizmet Tazminat Oranı alanında ÖHT puanına eklenerek girildiğinden bahisle, sistemde "74 - Ek Tazminat (Bölge Tazminatı, Ek Özel Hizmet Tazm. vb)" tazminat kodunun tanımlandığı belirtilmiş ve denetim tazminatı alan uzman, müfettiş, denetçi ve denetmen v.b. unvanlar için ödenen denetim tazminatlarının "35 - Denetim Tazminatı" koduna; Denetim Tazminatı dışındaki bölge, kurum, birim, çalışma mahalli, görevin niteliği ve benzeri kriterlere dayalı olarak asıl tazminatlara ilave, ek veya ayrıca ödenen tazminatlar için ise bölge "74 - Ek Tazminat (Bölge Tazminatı, Ek Özel Hizmet Tazm. vb)" tazminat koduna girilmesi gerektiği belirtilmiş olmasına karşın merkezden yapılan kontrollerde bazı personelin bilgilerinin düzeltilmediği tespit edilmiştir.
Bu kişilerin bilgilerinin ivedilikle düzeltilmesi gerekmekte olup, ayrıca konuyla ilgili olarak Bakanlığımız Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünden alınan "İlave Tazminat" konulu görüş yazısı da Duyuru ekinde yer almaktadır."

Kalkınmada öncelikli yörede çalışan teknik ve sağlık hizmetleri personelinin maaş bordrosunda eğer Ek Tazminat adlı bir satır yer almıyorsa, o bordroda yanlışlık vardır. Bu durumdaki memurların, kurumlarına başvurarak yanlışlığı düzeltmesi gerekmektedir. Bizim tespitlerimize göre, bu yanlışlık ayda 50 lira daha az maaş alınmasına neden olmaktadır.

Memurlar.net Maaş Programı için tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber