PTT ve Türk Telekom'da çalışanların KPSS başvurusu

2015 KPSS kılavuzundaki kurumda çalışma bilgisi biraz kafaları karıştırdı. PTT ve Telekom'da çalışanlardan gelen bazı soruları netleştirmek istiyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Mayıs 2015 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PTT ve Türk Telekom'da çalışanların KPSS başvurusu

Kısa bilgi

2015 KPSS lisans sınavı Temmuz'da yapılacak. Başvurular ise 6 Mayıs'ta başladı ve 21 Mayıs'ta sona erecek. Başvuruların kaçırılmaması önem arz ediyor.

Önceki kılavuzlardan farklı olarak 2014 kılavuzunda olduğu gibi bu kılavuzda da adayların çalışma bilgileri isteniyor. Seçeneklerden birisi ise "kamu kurumunda işçi olarak çalışıyorum". Bu ifade PTT ve Türk Telekomda çalışan adayları tereddüde düşürdü.

Kamu işçisi nedir?

Kamu işçileri 657 sayılı Kanunun 4. Maddesini (d) bendinde yer almaktadır. Ancak burada sadece tanımı verilmiş olup, bunlar DMK'ya tabi değildir. Bu işçiler ister sürekli ister geçici olsunlar 4857 sayılı İş Kanununa tabidirler. Sürekli işçiler kadroya bağlı, geçici işçiler ise pozisyona bağlı olarak çalışırlar.

Türk Telekomda çalışanlar

Türk Telekom bir kamu kuruluşu değil özel firmadır. Bu firmada çalışanlar KPSS'ye başvururken kurum çalışma bilgisi bölümünde hiçbir seçeneği işaretlemeyecek ve boş bırakacaklardır.

PTT'de çalışanlar

PTT her ne kadar özelleştirme gibi bazı işlemlere tabi olmuş bulunsa da hala kamu kurumu olma niteliğini devam ettirmektedir. Bu kurumda işçi statüsünde çalışanlar KPSS'ye başvururken "bir kamu kurumunda işçi olarak çalışıyorum" seçeneğini işaretleyeceklerdir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber