Adalet Bakanlığı görevde yükselme süreci ertelensin

Adalet Bakanlığının görevde yükselme uygulamasında, aranan niteliklere hangi tarih itibariyle sahip olunmalıdır?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Mayıs 2015 00:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adalet Bakanlığı görevde yükselme süreci ertelensin

Adalet Bakanlığı tarafından 08.05.2015 tarihinde yayımlanan duyuruda; yazı işleri müdürü, idari işler müdürü ve diğer bazı ünvanlara ilişkin görevde yükselme sınavı yapılacağını ve bu sınavın 28 Haziran 2015 tarihinde olacağına ilişkin yayımlanan duyuruyu haberleştirmiştik.

Memurlar.Net'te, 11 Mayıs 2015 tarihinde yayımlanan haberimizde ise; yazı işleri müdürü ve idari işler müdürü ünvanlarına ilişkin görevde yükselme sınavına girecek adayların bu yıl ne gibi değişik uygulamalar ile karşılaşacaklarını değerlendirmiştik.

Diğer taraftan, henüz mezun olmadığı için, sınava başvuramayacak çok sayıda aday bulunmaktadır. Zira açıköğretim sınav takvimine göre sınavlar 27 Haziran'da açıklanmaktadır. Adalet Bakanlığı görevde yükselme takvimine göre ise son başvuru tarihi 15 Mayıs'tır.

Mezun olacak adaylar, bir aylık bir farkatn dolayı sınava başvuramadıklarını ifade etmekte ve sürecin ertelenmesini talep etmektedir.

Memurlar.net olarak yaptığımız incelemede genel yönetmelikteki şu hüküm dikkat çekmektedir:

"Madde 9- Görevde yükselme suretiyle atama yapılacak kadro veya pozisyonlar yazılı sınavlardan önce duyurulur. İlan edilen kadro veya pozisyonlar için belirlenen başvuru tarihinin son günü itibarıyla aranan nitelikleri taşıyan personel, başvuru şartlarını taşıdığı farklı unvanlı kadro veya pozisyonlardan sadece biri için duyuruda belirtilen şekilde başvuruda bulunabilir. Aylıksız izinde bulunanlar dahil olmak üzere, ilgili mevzuatı uyarınca verilen izinleri kullanmakta olanların da sınava katılmaları mümkündür."

Bu hükme göre, niteliklere sahip olmada son tarih olarak, başvuruların son gününün belirlenmesinde bir yanlışlık bulunmamaktadır.

Ancak, mezun olacak çok sayıda aday göz önüne alınarak başvuru sürecinin Haziran ayının sonuna ertelenmesinde fayda bulunmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber