MİT, dinlemelerde uzman sayısını arttırdı

Usulsüz dinlemelerin önlenmesi için kamu kurumları bir dizi önlem alırken, MİT de bu alanda çalıştırdığı uzman sayısını artırdı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 15 Mayıs 2015 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MİT, dinlemelerde uzman sayısını arttırdı

Nevin Bilgin

MİT; uydu haberleşme uzmanı, sistem analizi, ağ yönetim uzmanı gibi personel alımı yaptı. Kriptolu telefonların, Dışişleri Bakanlığı'ndaki gizli toplantıların dahi dinlenmesinin ardından devlette dinlemelere karşı özel önlemler alınmaya başladı. Yeni kriptolu telefonlar dağıtılırken, güvenlikli oda denilen çadır sistemi kurdurma, jammer kullanma gibi önlemler yanında devlet kurumları da siber güvenlik önlemlerini arttırdı. MİT'te , bilim ve teknoloji uzmanları yanında alt branşlarda da uzman görevlendirilmeye başlandı. Bu uzmanlar, bilimsel verileri, üst düzey teknoloji ve ekipmanları kullanarak, milli güvenliğimizin ve çıkarlarımızın ihtiyaç duyduğu ürün ve sistemleri üretmekle ve yürütmekle görev yapıyor.

Hangi alanlar öne çıkıyor ?

MİT'te görevlendirilen uzmanların çalıştıkları alanlar şöyle:"Sinyal analiz ve uygulama uzmanı, mobil uygulama geliştirme uzmanı, uydu haberleşme uzmanı, ağ yönetim uzmanı, coğrafi bilgi sistemleri uzmanı, sistem yönetim uzmanı, görüntü analiz uzmanı, veri tabanı yönetim uzmanı, görüntü-ses işleme uzmanı, bilişim güvenliği ve internet teknolojileri uzmanı, haberleşme sistemleri uzmanı, veri madenciliği uzmanı, yazılım uzmanı, sistem analizi uzmanı, haberleşme yazılımları geliştirme uzmanı, mekanik sistem tasarım uzmanı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber