Sözleşmeli personel esaslarında Maden İşleri Gn. Md.lüğü için düzenleme

Maden İşleri Genel Müdürlüğü sözleşmeli mühendis alım kriterlerini değiştirdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Mayıs 2015 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sözleşmeli personel esaslarında Maden İşleri Gn. Md.lüğü için düzenleme

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA İLİŞKİN ESASLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR ESASLAR:

MADDE 1- 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esasların ek 2. maddesinin sonuna aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

'Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşlerli Genel Müdürlüğü'nde bu esaslar kapsamında istihdam edilmek üzere alınacak yer altı maden uzmanı unvanlı sözleşmeli personel, yukarıdaki hükümlere bağlı olmaksızın anılan Bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslara göre yapılacak. yazılı ve/veya sözlü sınav sonucuna göre çalıştırılabilir.'

MADDE 2- Aynı Esasların eki (4) sayılı cetvelin 'A-SÖZLEŞMLİ PERSONEL POZİSYON UNVANLARI İLE ASGARİ NİTELİKLERİ GÖSTERİR CETVEL' bölümünde yer alan 'YAZMA ESER UZMANI' satırından sonra gelmek üzere aşağıdaki satır eklenmiştir.

YER ALTI MADEN UZMANI Mühendislik fakültelerinin Maden Mühendisliği, Harita Mühendisliği veya Jeoloji Mühendisliği bölümlerinden mezun olmak ve en az 5 yıllık yer altı maden işletmeciliği tecrübesine sahip olmak.

MADDE 3- Bu Esaslar yayımı tarihinde yürürlüğe girer

MADDE 4- Bu Esasları Bakanlar Kurulu yürütür.


Karar Sayısı : 2015/7698

6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Kararnameye ektir.

Ekli "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar"ın yürürlüğe konulması; Maliye Bakanlığının 4/5/2015 tarihli ve 4142 sayılı yazısı üzerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre, Bakanlar Kurulu'nca 7/5/2015 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Kararın tam metni için TIKLAYINIZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber