Gümrük'te, Programcı olma şartları değişti

Gümrük ve Ticaret Bakanlığında iki yıllık bilgisayar programcılığı mezunları da Programcı kadrosu için açılacak unvan değişikliği sınavına başvurabilecek.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Kasım 2015 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gümrük'te, Programcı olma şartları değişti

Bilindiği üzere, kamu kurumlarında çalışan memurların, mezuniyetlerine uygun başka bir kadroya geçebilmesi için, çalışılan kamu kurumunun sınav açması ve o sınavda başarılı olunması gerekmektedir.

Kurumda açılacak unvan değişikliği sınavlarına kimlerin girebileceği ise kurumsal düzedeki görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmelikleriyle belirlenebilmektedir.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Programcı kadrosuna kimlerin atanabileceğini düzenleyen maddesinde, 8 Kasım 2015 tarihi itibariyle değişiklik yaptı. Buna göre, dört yıllık bilgisayar programcılığı mezunu olma şartı, iki yıllık bilgisayar programcılığı mezunu olma olarak değiştirilmiştir.

İŞTE YAPILAN DÜZENLEME

ç) Programcı kadrosuna atanabilmek için;

1) En az dört yıllık eğitim veren fakülte veya yüksekokulların bilgisayar programcılığı bölümlerinden mezun olmak ya da matematik, istatistik, fizik, bilgisayar, elektrik, elektronik veya mühendislik bölümleri mezunu olup, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bilgisayar programcılığı sertifikasına sahip olmak,

"1) En az iki yıllık eğitim veren yüksekokulların bilgisayar programcılığı bölümlerinden mezun olmak ya da dört yıllık eğitim veren matematik, istatistik, fizik, bilgisayar, elektrik, elektronik veya mühendislik bölümleri mezunu olup, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bilgisayar programcılığı sertifikasına sahip olmak,"

2) En az iki programlama dilini bildiğine dair belge sahibi olmak,

3) YDS'den veya buna denk kabul edilen uluslararası geçerliliği bulunan ve son müracaat tarihi itibariyle geriye doğru beş yıl içerisinde girilmiş olan sınavlardan en az YDS (D) düzeyinde puan aldığını, bir yabancı dil seviye belgesi ile belgelemek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber