'Suçladıysa onu partide tutmayacağım'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Rus medyasına 'Türkiye'nin IŞİD'e sarin gazı hammadesi verdiğini' iddia eden CHP milletvekili Eren Erdem için "Türkiye Cumhuriyeti'ni suçladıysa onu partide tutmayacağım" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirisine de "Eğer suçlamadıysa Sayın Cumhurbaşkanı, Eren Erdem'den özür dileyecek mi" yanıtını verdi.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 17 Aralık 2015 22:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Suçladıysa onu partide tutmayacağım'

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Habertürk TV'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu'na bir Rus televizyon kanalında 'sarin gazının hammaddesinin Türkiye'den Suriye'deki IŞİD kampına verildiğini' iddia eden CHP milletvekili Eren Erdem ile ilgili eleştiriler soruldu. Gazeteciler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Eren Erdem'e atıfla "Sen nasıl olur da bu ülkeyi sarin gazı vermekle suçlayabilirsin? Bu şahsı partide barındıranlara yazıklar olsun diyorum" sözlerini hatırlattı. Kılıçdaroğlu buna, "Eğer Eren Erdem, Türkiye Cumhuriyeti'ni suçladıysa ben onu partide tutmayacağım. Ama eğer suçlamadıysa Sayın Cumhurbaşkanı Eren Erdem'den özür dileyecek mi? Cumhurbaşkanı bu konuyu açarken metni alıp okuması lazım. Suçlayacaksa Başsavcılığı suçlayacak." yanıtını verdi.

Eren Erdem'in Rus televizyon kanalı RT'de 14 Aralık'ta "Bu hammaddelerin yurtdışından Türkiye'ye getirilerek Suriye'deki IŞİD kamplarında sarin gazına dönüştürüldüğü yönünde veri var. Bunlar hep tespit edildi. Sevkiyatla ilgili telefon kayıtları var. 'Sınırı dert etmeyin, çaresine bakacağız' deniliyor. Bürokrasinin de kullanıldığını görüyoruz." iddiasında bulunmuştu.

CHP'li Erdem'e 'vatana ihanet'ten' suç duyurusu

'Hendek kazan arkadaşlar' ifadesi

Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eleştirdiği 'hendek kazan arkadaşlar' ifadesine açıklık getirdi. CHP lideri, "Tahir Elçi'nin katledilmesinin ardından Diyarbakır'a gitmiştim. Suriiçi'nde PKK'nın halkı esir aldığını ve halkı evlerinden çıkmaması için tehdit ettiğini söylemiştim. PKK'nın zorla hendek kazdırdığını söylemiştim. Ben orada örgüt tarafından zorla hendek kazdırılanları kastettim. Partimizin teröre karşı duruşundan kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

"Şehirler silah depolarına dönüştürürken neden önlem alınmadı" diye soran Kılıçdaroğlı, "Askerler valilere yazdılar "Şurada terör örgütü konuşlanmış, operasyon yapacağız" dediler, valiler izin vermedi." eleştirisini getirdi.

Bölgedeki çatışmalardan halkın 'kötü etkilendiği'ne dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "300 bin kişi bir yerden göç ediyorsa bir oturup düşülmesi lazım. Bölgeye bizim kadar giden bir parti yok. Sivil toplum örgütleriyle görüşmek, vatandaşlarımızın dertlerini dinlemek için. Bizim için Diyarbakır'la Trabzon'un bir farkı yok. Eğer bize 'gidip bir çare bulun' deseler vatandaşı dinlemekten başka bir çaremiz yok." ifadelerini kullandı.

Yabancı ülkelerin ajanları Doğu'da

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da "Sayın Davutoğlu terörle ilgili gizli oturum düzenlemeli. Biz sorunun çözümüne hazırız." çağrısı yapan CHP lideri, "Bütün yabancı ülkelerin ajanları Doğu ve Güneydoğu'da. Çivisi çıkmış bir durum var. Terörün bitmesi için hükümete her türlü desteği veririz. Sayın Davutoğlu, randevu alıp gelecek önümüzdeki günlerde, ben bu olayı da kendisiyle görüşeceğim." diye konuştu.

Çözüm süreci için de "Şu anda çözüm sürecinden başka bir noktadayız. Öyle özyönetim falan olmaz ne demek özyönetim? Türkiye Cumhuriyeti'nin olduğu yerde özyönetim olmaz. Ben yerel yönetimin güçlü olması taraftarıyım." yorumunu yaptı.

Yargı harekete geçti CHP'li Eren'e inceleme

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber