Hayatını kaybedenlerin hepsi yabancı uyruklu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, saldırıda hayatını kaybedenlerin tamamı yabancı uyruklu olduğunu açıkladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ocak 2016 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hayatını kaybedenlerin hepsi yabancı uyruklu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Hangi terör örgütü olursa olsun ister barbarca katliamları ile insanlığı tehdit eden DEAŞ terör örgütü olsun, ister Türkiye'de vatandaşlarımızın hakkını, hukukunu tehdit eden PKK ve benzeri terör örgütleri olsun hepsine karşı Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak ve Türkiye'de 78 milyon vatandaşımız olarak omuz omuza olacağımızın bir kez daha bilinmesini rica ediyorum" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Çankaya Köşkünde Alevi Kültür Dernekleri temsilcilerini kabulünde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Suriye'de kalıcı bir çözümün gerçekleşmesi yolunda atılan her adıma destek olacağını belirtti.

DAEŞ'in ve bu tür terör örgütlerinin mevcudiyetinin masum Suriyelilere de mal edilmemesi gerektiğinin altını çizen Davutoğlu, "Evlerinden, barklarından çıkarak, sadece çok zor şartlarda hayatta kalabilmek için diğer ülkelere sığınan Suriyeli mülteciler de eminim bu tür terör olaylarından en az bu tür terör olaylarının mağdurları kadar muzdariptirler" dedi.

Masumlara sahip çıkarken teröristlere karşı da en etkin mücadeleyi sürdürmeye kararlı olduklarını vurgulayan Davutoğlu, "Ayrıca Türkiye içinde de tüm vatandaşlarımızı, son dönemde tüm insanlığı tehdit eden bu tür olaylar karşısında milli birliğimizi koruma ve milli dayanışma bilinci ve kararlılığıyla hep beraber hiçbir etnik, dini ve mezhebi ayrım gözetmeksizin omuz omuza verme ve insanlığın en kutsal hakkı olan yaşama hakkını koruma konusunda birlikte çalışma çağrısında bulunuyorum" diye konuştu.

Siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına ve Türkiye'de kalıcı demokrasiyi ve barışı sağlamak için çaba gösteren tüm kesimlere çağrıda bulunan Davutoğlu, "Hangi terör örgütü olursa olsun ister barbarca katliamları ile insanlığı tehdit eden DEAŞ terör örgütü olsun, ister Türkiye'de vatandaşlarımızın hakkını, hukukunu tehdit eden PKK ve benzeri terör örgütleri olsun hepsine karşı Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak ve Türkiye'de 78 milyon vatandaşımız olarak omuz omuza olacağımızın bir kez daha bilinmesini rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

- "Kaybedilen bütün bu dostlarımızın acısı 78 milyonunun yüreğindedir

İstanbul'da gerçekleşen terör saldırısını kınayan Davutoğlu, "Bir kez daha ülkemize bu saldırıda hayatını kaybeden Türkiye'ye dost, Türkiye'nin misafiri yabancı uyruklu dostlarımızın, misafirlerimizin ailelerine, onların ülkelerine taziyelerimi sunuyorum" dedi. Yaralananların büyük çoğunluğunun Alman uyruklu olduğunun altını çizen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Almanya kamuoyuna, dost, müttefik Almanya'ya da seslenerek ifade ediyorum ki, kaybedilen bütün bu dostlarımızın acısı 78 milyonun yüreğindedir. Hepimiz misafirleri ailemizin de bir parçası olarak da gördüğümüz için Türkiye'yi severek Türkiye'yi ziyarete gelen bu misafirlerimizin acısı, 78 milyonun acısıdır.

Bunun için gerekli her türlü çalışmayı da yaparız. Özellikle de yaralıların bir an önce şifa bulması ve hayatını kaybedenlerin onurlarına, hayatlarında ve terör mağduru olmaları hasebiyle de onların hatıralarına her zaman sahip çıkacağımızı, bundan sonra onların ailelerinin de bizim için ebediyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, dostları gibi muamele göreceklerini de bütün Almanya'daki dostlarımızın ebediyen yaralı veya hayatını kaybedenlerin aileleri için geçerli olacağını ifade etmek isterim.

Zorlu ve çetin bir süreçten geçiyoruz ama bu süreci başarıyla teröre karşı mücadele anlamında nihayete erdirebilmek için sahip olduğumuz en büyük kaynak, bütün dünyada dayanışma bilincinin artması ve teröre karşı omuz omuza verilme iradesidir. Tekrar taziyelerimi sunuyorum ve bir daha böyle bir olayın ne Türkiye'de ne de dünyada yaşanmaması temennisinde bulunuyorum."

Sultan Çoğalan,Yeşim Sert Karaaslan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber