Geliştirme ödeneği oranları adil değil

Kamu Denetçiliği Kurumu (Ombudsman), öğretim görevlisi ve okutmanlara yarı oranında geliştirme ödeneği verilmesini öngören Bakanlar Kurulu Kararının hakkaniyete uygun olmadığına karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Nisan 2016 00:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Geliştirme ödeneği oranları adil değil

Bilindiği üzere, Geliştirme Ödeneği Verilmesine Dair Bakanlar Kurulu Kararında, profesör, doçent, yardımcı doçent ve araştırma görevlilerine geliştirme ödeneğinin tam olarak, öğretim görevlileri ve okutmanlara ise yarı oranında verilmesi öngörülmüştür.

Bir öğretim görevlisi, yapılan bu belirlemenin hakkaniyete uygun olmadığı gerekçesiyle Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurmuştur. Kurum yaptığı incelemede, öğretim görevlisi ve okutmanlar için geliştirme ödeneği miktarının yarı oranında belirlenmesine yönelik Bakanlar Kurulu Kararının, hakkaniyete uygun olmadığına karar vermiş ve gerekli düzenlemelerin yapılması için Başbakanlığa ve Maliye Bakanlığına tavsiyede bulunmuştur.

Ombudsmanın tavsiye kararı için tıklayınız.

Memurlar.net'in Notu: Tavsiye kararı uyulması zorunlu bir karar değildir. Ancak bu tür kararlar, uzun vadede yapılan düzenlemelerde dikkate alınmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber