Maliye Bakanlığı Görevde Yükselme yönetmeliğinde değişiklik

Maliye Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Atama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Nisan 2016 07:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Maliye Bakanlığı Görevde Yükselme yönetmeliğinde değişiklik

22 Nisan 2016 CUMA

Resmi Gazete

Sayı : 29692

YÖNETMELİK

Maliye Bakanlığından:

MALİYE BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME, UNVAN

DEĞİŞİKLİĞİ VE ATAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 - 9/8/2006 tarihli ve 26254 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Maliye Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Atama Yönetmeliğinin 40 ıncı maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"(2) Genel şartlar:

a) Adli veya idari bir ceza almamış olmak,

b) Uzman Tabip, Tabip ve Daire Tabibi dışındakilerin;

1) Askerlik hariç en az iki, en fazla oniki yıl hizmeti bulunmak,

2) Koruma ve Güvenlik Görevlileri için otuz yaşını, diğerleri için otuzbeş yaşını geçmemiş olmak."

MADDE 2 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 - Bu Yönetmelik hükümlerini Maliye Bakanı yürütür.


DEĞİŞTİRİLEN FIKRA

Diğer kamu kurum ve kuruluşlarından naklen atanma

Madde 40 - (1) Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında Uzman Tabip, Tabip, Daire Tabibi, Laboratuvar Teknisyeni, Röntgen Teknisyeni, Hemşire, Mühendis, Mimar, İstatistikçi, Şehir Plancısı, Tekniker, Teknisyen (Harita veya Kadastro Teknisyeni dahil), Mütercim, (...)(*6*) Bilgi İşlem Merkezi Müdürü, Çözümleyici, Programcı, (...) Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Eğitim Uzmanı, Memur veya Koruma ve Güvenlik Görevlisi unvanlarında görev yapanlar; Bakanlık iznine istinaden aynı unvanla aşağıdaki genel ve özel şartları taşımaları kaydıyla Bakanlık teşkilatına naklen atanabilirler. Bu unvanlar dışında, Bakanlığa kurumlararası naklen atama yapılamaz.

(2) Genel şartlar:
a) Askerlik hariç (..) en az iki, en fazla oniki yıl hizmeti bulunmak,
b) Uzman Tabip, Tabip ve Daire Tabipleri için kırk yaşını, Koruma ve Güvenlik Görevlileri için otuz yaşını, diğerleri için otuzbeş yaşını geçmemiş olmak,
c) (Mülga bent: 06/10/2011 - 28076 S. R.G. Yön./28. md.)
ç) Adli veya idari bir ceza almamış olmak.

(3) Özel şartlar:
a) Eğitim Uzmanı unvanına atanabilmek için;
1) Eğitim Fakültesinden mezun olmak,
2) En az üç yıl Eğitim Uzmanı unvanında görev yapmış olmak,
b) (Mülga bent: 06/10/2011 - 28076 S. R.G. Yön./28. md.)(*11*)
c) Memur ve Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni unvanlarına atanabilmek için; meslekle ilgili en az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olmak,(***)
ç) Koruma ve Güvenlik Görevlisi unvanına atanabilmek için;
1) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
2) Askerliğini komando olarak yapmış olmak (erkekler için),
3) 5188 sayılı Kanunda belirtilen şartları taşıyor olmak,
d) Mütercim unvanına atanabilmek için;(*4*)
1) En az dört yıllık yükseköğretim kurumlarının Bakanlığın ihtiyaç duyduğu yabancı dillere ilişkin Mütercim-Tercümanlık, Dil Bilimi, Dil ve Edebiyat veya Öğretmenlik lisans programlarından mezun olmak,
2) Başvuru tarihi itibarıyla son beş yıl içerisinde; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan KPDS veya Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) en az doksan puan almış olmak ya da bunlara denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak,
şartları aranır.
(4) (Ek fıkra: 03/04/2008 - 26836 S. R.G. Yön./6. md.)(**) Bu Yönetmeliğe tabi unvanlarda görev yapmakta iken başka kurumlara naklen atananlar, (...)(*9*) adli veya idari bir ceza almamış olmak şartıyla kadro ve hizmet ihtiyacı dikkate alınarak Bakanlıkta görev yaptığı unvanlara naklen atanabilirler.
(5) (Değişik fıkra: 06/10/2011 - 28076 S. R.G. Yön./27. md.)(*5*) Bakanlığın bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşlarında çalışan personelden, Bilgi İşlem Merkezi Müdürü, Çözümleyici ile bu Yönetmeliğin İdari Hizmetler, Yardımcı Hizmetler Grubunda ve unvan değişikliğine tabi unvanlarında bulunanlar, adli veya idari bir ceza almamış olmaları halinde aynı unvanla Bakanlığa naklen atanabilirler. (Mülga cümle: 12.07.2012 - 28351 S. R.G. Yön./16. md.)(*12*)
(6) İstifaen görevinden ayrılan personelden yeniden atanma talebinde bulunanların (...)(*10*) memur olma koşullarını kaybetmemiş bulunmaları kaydıyla kadro ve ihtiyaç durumuna göre Bakanlık iznine istinaden açıktan atama prosedürü çerçevesinde yeniden atanmaları mümkündür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber