Belediyelerin norm kadro ilke ve standartlarına dair yönetmelik değişti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Mayıs 2016 07:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediyelerin norm kadro ilke ve standartlarına dair yönetmelik değişti

İçişleri Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Devlet Personel Başkanlığı)'ndan:

BELEDİYE VE BAĞLI KURULUŞLARI İLE MAHALLİ İDARE BİRLİKLERİ NORM KADRO İLKE VE STANDARTLARINA DAİR YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

MADDE 1 - 22/2/2007 tarihli ve 26442 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasındaki "2013" ibaresi "2015" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 -Aynı Yönetmeliğin 26 ncı maddesinin birinci fıkrasının sonuna aşağıdaki cümle eklenmiştir. "Ancak, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne (ADNKS) göre nüfusu 50.000 ve üzerinde olan belediye ile bağlı kuruluşlarında yetki ve görev mükerrerliğine sebebiyet vermeyecek şekilde ayrı birimler kurulmak suretiyle her iki kadro unvanı kullanılabilir."

MADDE 3 -Aynı Yönetmeliğin ek 3 üncü maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki ek maddeler eklenmiştir. "Koordinasyon birimleri

EK MADDE 4 - (1) Büyükşehir belediyesi ve bağlı kuruluşunda, hizmetlerin vatandaşa en yakın ve en uygun yöntemle sunulması ve ilçe belediyesi ile gerekli eşgüdümün sağlanabilmesi için yetki alanı bir veya birden fazla ilçeyi içine alacak şekilde koordinasyon birimleri kurulabilir.

(2) Hizmet ihtiyaçları doğrultusunda ihtiyaç bulunan kadroların birinci fıkra hükümlerine göre kurulan birimlere tahsisi büyükşehir belediye meclisi tarafından gerçekleştirilir.

Norm kadro fazlası kadroların kullanımı

EK MADDE 5 -(1) Turizm, sanayi ve ticaret özellikleri ile nüfuslarının değişmesi nedeniyle mevcut alt grubundan daha aşağıdaki bir alt gruba geçen belediyeler, kadrolarını yeni alt grupları için belirlenmiş norm kadro sayılarına uygun hale getirirler. Unvanlar ve personel grupları itibarıyla norm kadro sayılarına uygun hale getirilemeyen mevcut dolu kadrolar bu Yönetmeliğin geçici 3 üncü maddesi çerçevesinde dondurulmuş sayılır."

MADDE 4 - Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-1'deki Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Tasnif Cetvelleri ekteki şekilde değiştirilmiştir.

Tasnif cetvelleri için TIKLAYINIZ


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber