Ümit Harite'nin Açıklaması...

"Bu Makaleler Aynı ama İsimleri Farklı" adlı haberinizle ilgili kişi olarak, istemeyerek bir parçası olduğum bu tartışmanın konusu olmak, son derece onur kırıcı olmak ile birlikte, benimde bu konu hakkında bir açıklama yapmam zorunlu hale geldi. Öncelikle söz konusu durumdan dolayı hiç kimse benim kadar incinmiş olamaz. Bununla birlikte konunun muhatabı haline gelen sayın hocalarım Prof. Dr. Gönül Aydın, Yrd. Doç. Dr. Saime Seferoğlu ve özelliklede değerli hocam Doç. Dr. Mehmet Aydın Beyfendinin isimlerinin olaya konu olmasından dolayı büyük bir üzüntü duymaktayım. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Aralık 2006 10:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

"Bu Makaleler Aynı ama İsimleri Farklı" adlı haberinizle ilgili kişi olarak ben Ümit Harite burada beni çok üzen istemeyerek bir parçası olduğum bu tartışmanın konusu olmak son derece onur kırıcı olmak ile birlikte,benimde bu konu hakkında bir açıklama yapmam zorunlu hale geldi. Öncelikle söz konusu durumdan dolayı hiç kimse benim kadar incinmiş olamaz.Bununla birlikte konunun muhatabı haline gelen sayın hocalarım Prof. Dr. Gönül Aydın, Yrd. Doç. Dr. Saime Seferoğlu ve özelliklede değerli hocam Doç. Dr. Mehmet Aydın Beyfendinin isimlerinin olaya konu olmasından dolayı büyük bir üzüntü duymaktayım. Bu nedenle şahsım adına olayda isimi geçen bütün hocalarımdan başta Doç. Dr. Mehmt Aydın Beyfendi olmak üzere , Toprak Bölüm Başkanı sayın Prof. Dr. Gönül Aydın ve Yrd. Doç Dr. Saime Seferoğlundan özür diliyorum. Olayla ilgili kişilerin kafasında durumun netlik kazanması açısından aşağıda yer alan açıklamaların okunmasını önemle tavsiye ediyorum

23 Eylül 2005 tarihinde universitemizin ilk Erasmus öğrencisilerinden biri olarak Slovakyanın Nitra şehrinde bulunan slovakya ziraat universitesine gittim.Amacım Mesleki olarak kendimi biraz daha geliştirip özel sektörde iyi bir iş bulmaktı.Slovakyada eğitim aldığım bölüm hocam bana master öğrencileri için çek cumhuriyeti mendel üniversitesinde bir seminer olacağını ve bana bu seminere katılmak isteyip istemiyeceğimi sordu. Bende bunun hem ilk erasmus öğrencilerinden biri olduğum üniversitem adına hemde kendim için iyi olacağını düşünerek kabul ettim ve slovakyadaki hocama kendi tez konum olan bor toksitesi hakkında bir sunum yapabileceğimi söyledim.Daha sonra hemen kendi üniversitemdeki hocalarım olan Gönül Aydın ve Saime Seferoğlundan onların daha önce bor hakkında yapmış olduğu çalışmayı istedim ve onlarda bana gerekli notlarını (Makalelerini) hemen yolladılar.Aslında bana yolladıkları makale zaten toprak ilmi derneği isimli internet sitesinde ingilizce olarak vardı ama benim ingilizcem çok iyi olmadığından (slovakyadaki ilk zamanlarım) ve konuyu daha iyi anlayıp hakim olmam için makalenin türkçe metnini türkiyedeki hocalarımdan istemiştim.Bende bana gelen makaleyi ve diğer kaynakları slovakyadaki hocama göstererek bunları referans alacağımı söyledim.Bir ay gibi bir sürede hazırlanarak Çek Cumhuriyetinde Master öğrencilerinin verdiği seminerde sulama suyunda toksik seviyede bulunan borun bitki gelişmesi hakkında hazırladığım sunumu sundum.

Ben Çek cumhuriyetinde sadece bir sunum yaptım herhangi bir makale yazmadım ve herhangi bir yazıyı mendel üniversitesine yollamadım, Zaten yukarıda da belirttiğim gibi bunu ingilizce engelim yüzünden de yapamazdım, Sunum Hazırlığı yaparken Değerli hocam Gönül Aydın bana bu makalenin daha önceden yabancı bir ülkedeki seminerde kullanıldığını ve benim bunu kullanırken makaleyi yazanları kaynak olarak göstermem gerektiği hakkında bir mail attı.Bunları bile bile nasıl böyle bir şey yapabilirim.Slovakyadaki hocamla ingilizcemin yetersiz olmasından kaynaklanan bir yanlış anlaşılmanın sonucu olarak bu durumun ortaya çıktığı kanaatindeyim. Çünkü, ben sunumum ile ilgili olarak hocalarımın bana Türkiye'de yapmış oldukları çalışmanın sunumumda kullanılabilmesi için izin aldığımı söylemiştim Buna ek olarak olayı sitenizden öğrendikten sonra bende böyle bir makalenin yazıldığından haberdar değildim 2 gün önceye kadar.Mendel Üniversitesi yetkililerine söz konusu makalenin benim olmadığını, adı geçen makalenin Prof.Dr.Gönül Aydın ve Yrd.Doç.Dr.Saime Seferoğluna ait olduğunu ve indeksin sitelerinden kaldırılması gerektiğini bildiren gerekli yazıyı yazdım.

Bir makale yazmanın ne kadar zor,emek isteyen ve uzmanlık gerektiren bir iş olduğunu bilen bir kişi olarak, sadece makalenin başlığını değiştirip geri kalan kısmı aynen alarak bir makale oluşturmak, bu meslek ile hiç alakası olmayan kişilerin bile yapamıyacağı bir yanlışlıktır ve bu yanlışlığı yapmayacak kadar bilgim ve deneyimim var.Ayrıca Şahsımın herhangi bir akademisyenlik iddiası olmadığı için bir makale sahibi olmak gibi bir gereksinimim ve iddiam bulunmamaktadır.Tekrar Konu ile alakası olmayan fakat isimleri olayda geçen sayın Prof. Dr.Gönül Aydın ve sayın Yrd. Doç. Dr. Saime Seferoğlundan özür diliyorum ancak bu olayda ismi benim iletişim problemimden dolayı böyle onur kırıcı bir olaya karışan ve olaydan benim gibi hiç bir haberi olmayan değerli hocam sayın Doç.Dr. Mehmet Aydın Beyfendiden özellikle özür diliyorum.Bu olayda herkesten çok kendisinin yıpratıldığının kanaatindeyim.

Yazmış olduğum bilgiler dahilinde yazınızın bir an önce düzeltilmesini rica ederim.

Ümit Harite

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber