Erdoğan konuşuyor: Herkes meydanlara çıksın

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Temmuz 2016 00:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan, CNNTürk'te Hande Fırat'a cep telefonuyla bağlanıp şunları söyledi:

Bu azınlığın kalkışmasıdır. Paralel yapılamanın teşvik ettiği bir harekettir. bütünlüğe yönelik bir harekettir. Milletçe güzel bir cevap vereceğiz. Tankı, topu kullananlar bedelini çok ağır ödeyecektir. Bizler atılması gereken adımları atıyoruz. Meydanı onlara bırakmayacağız. İşgali çok kısa bir sürede bitireceğiz.

Ben başkomutan olarak söylüyorum. Bu kalkışma emir komuta içinde değildir. Kimse bu olayla bulaşmasın.

Tüm halkımızı demokrasi meydanlarına ve havaalanlarına çağırıyorum.

Darbeciler başarılı olamayacaktır. Ben de Ankara'ya geleceğim.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Türkiye bu tür ayaklanmalarla bir defa ucuza satılacak bir ülke değildir ve Pensilvanya'dan da yönetilecek bir ülke de değildir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bugünkü bu gelişme gerçekten Silahlı Kuvvetlerimizin içindeki bir azınlığın ne yazık ki kalkışma hareketidir. Bu malum yapıya ait, paralel yapılanmanın teşvik ettiği, üst akıl olarak onların kullandığı bir harekettir. Ülkemizin, birliği, beraberliği, bütünlüğüne yönelik bu harekete karşı inanıyorum ki milletçe vereceğimiz güzel bir cevapla bunlar gerekli cezayı alacaklardır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul ve Ankara'daki silahlı kalkışmaya ilişkin, "Ben şu anda ülkemin Cumhurbaşkanı olarak şunu çok açık net söylüyorum, kurucusu olduğum partinin tüm mensupları, bunun yanında milli iradeyi oluşturan cumhurun kendisini özellikle şehirlerimizin meydanlarına davet ediyorum ve şehirlerimizin meydanlarında biz halkımızla el ele olacağız ve bu kalkışmayı yapanlara gereken dersi orada vereceğiz" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bu azınlık grup tanklarıyla, toplarıyla gelsinler milletimize ne yapacaklarsa yapsınlar." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber