MHP ve Ak Parti'li 2 eski vekile FETÖ gözaltısı

Manisa'da, darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan avukatlar arasında Manisa eski Baro Başkanı ve eski MHP milletvekili Zeynel Balkız'ın da bulunduğu öğrenildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Ağustos 2016 12:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
MHP ve Ak Parti'li 2 eski vekile FETÖ gözaltısı

Hakkında gözaltı kararı bulunan Avukat Ali Bilgiç'in de yakalanmasıyla gözaltına alınan avukat sayısının 12'ye çıktığı belirtildi.

Gözaltına alınan diğer avukatların ise Hasan Gürhan Onat, Ali Özcel, Mehmet Güler, Menderes Hırçıner, Serhan Çelik, Berker Mutaf, Süleyman Esin, Haluk Bedel, Ertan Ergün ve Sadettin Yılmaz olduğu belirtildi.

Gözaltına alınanlardan Zeynel Balkız, Menderes Hırçıner ile Gürhan Onat'ın soruşturma kapsamında mal varlıklarına el konulmuştu. Hasan Gürhan Onat ile Menderes Hırçıner, 'FETÖ' soruşturması kapsamında geçen yıl yine gözaltına alınmış ve Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince serbest bırakılmıştı.

İlker KILIÇASLAN


Kayseri'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 120 iş adamına yönelik operasyon başlatıldı. Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında, AK Parti'den 30 Mart 2014'te istifa eden eski Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ve 17 Haziran 2014'te görevinden ayrılan eski AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ile Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'ın da aralarında olduğu 120 iş adamı hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

KAYSERİ'de FETÖ/PDY soruşturmasını kapsamında aralarında Ak Parti eski milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Ak Parti eski İl Başkanı Ömer Dengiz, Kayseri Ticaret Odası Başkanı ve İngiltere Kayseri Fahri Konsolosu olan Mahmut Hiçyılmaz'ın da bulunduğu 120 işadamı ve siyasetçi için gözaltı kararı verildi. Bu kişilerden 9'unun yurt dışında bulunduğu belirlenirken, diğerleri gözaltına alındı.

Kayseri'de Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele (TEM) ve Kaçakçılık ve Organize Suçlar (KOM) ve diğer birimlerdeki 400 polis, FETÖ/PDY örgütüne üye oldukları ve mali destek sağladıkları iddiasıyla savcılık tarafından gözaltına alınmaları kararlaştırılan 120 işadamı ve siyasi ile ilgili operasyon başlattı.

AK PARTİ'DEN İSTİFA EDEN VEKİL DE VAR

Gözaltı kararı bulunanlar ve ev ile işyerlerinde arama yapılanlar arasında halen yurt dışında olan Ak Parti'den iki dönem milletvekilliği yaptıktan sonra 17-25 Aralık operasyonu sonrası istifa ederek bağımsız kalan eski milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Ak Parti eski il başkanı Ömer Dengiz, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı ve İngiltere Kayseri Fahri Konsolosu Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Nurettin Okandan ve Erciyes Üniversitesi'nde doçent olarak görev yaptıktan sonra Fatih Üniversitesi Rektörlüğü yapan ve FETÖ soruşturmaları başlamadan önce yurt dışına kaçan, örgütün Türkiye'deki en önemli isimlerinden Prof. Şerif Ali Tekalan yer alıyor.

15'i kadın 120 işadamı ve siyasi FETÖ/PDY örgütüne üye olmak, mali destek sağlamakla suçlanıyor. İş adamlarından 79'u gözaltına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber