Kılıçdaroğlu'ndan darbeyi unutturma girişimi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında FETÖ'cülerin bombaladığı Meclis'in dünyayı ikna için kullanıldığını ancak bunun 'zayıf ülke' görüntüsü verdiğini iddia etti.

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 20 Eylül 2016 08:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girimindeki bombardımanda yıkılan ve enkaz halinde tutulan TBMM'ye ait bölümlerin, dünyaya 'güç' değil, 'zayıflık'görüntüsü verdiğini belirtti ve "TBMM'yi bir an önce tamir edin. Darbeyi dünyaya Meclis'teki enkazla anlatamazsınız. Tersine zayıflık görüntüsü verirsiniz" çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'la yapacağı görüşme öncesinde, Cumhuriyet'e konuştu.

"15 Temmuz darbe girişiminden bu yana iki ay geçti. Meclis hala öyle bombalandığı gibi duruyor. Hala orayı öyle tutuyorlar. Bu iyi bir görüntü değil" diyen Kılıçdaroğlu, "Yurtdışından gelen yabancı ülke temsilcilerine gösteriyorlar. Onları darbeye inandırmak için Meclis'teki bombardımandan kalan o enkazı kaldırıp orayı tamir etmiyorlar. Orayı bir tür dünyayı darbeye ikna etmek için o halde tutuyorlar" dedi.

"Orada o enkazın durması güçlülük değil zayıflık görüntüsü veriyor. Oysa biz darbeye karşı direnmiş siyaset ve halk olarak gücümüzü göstermeliyiz" diyen Kılıçdaroğlu, "Bunun için Meclis bir an önce tamir edilmeli. Meclis eski haline kavuşturulmalı" dedi.

FETÖ TV'LERİNİN KAPATILMASINA KARŞI ÇIKTI

Terör örgütünün televizyon kanallarının kapatılmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "niye kapatıyorsun kardeşim" dedi.

Ahmet Hakan'ın "örgütün yayın organı mı olsun, 15 Temmuz darbesini yapan adamların..." şeklindeki itirazı karşısında ise Kılıçdaroğlu, "Hayır, hayır efendim. Şimdi bakın, o televizyonlarda sadece örgütün değil, ben o televizyon kanallarında pek çok kişinin haber, program yaptığını biliyorum." ifadelerini kullandı.

SADECE DARBE'YE KARIŞANLARI ATALIM DİĞER FETÖ'CÜLER GÖREVDE KALSIN

Kılıçdaroğlu, Tarafsız bölge programında yaptığı açıklamada sadece darbe yapanların hapse atılmasını istedi. İşte Kılıçdaroğlu'nun o sözleri

- "Askerler darbe mi yaptı? Darbe girişimi yaptılar. Bombalama var mı? Var. Ana failler yakalandı mı? Yakalandı. Hapisteler mi? Hapisteler. Şimdi siz bütün bunları bırakıyorsunuz, darbe girişimini yargılamaktan çok 17-25 Aralık'ı ortaya çıkaran yapıdan intikam almak için yola çıkıyorsunuz. Yani bir darbe girişimi, başka bir darbe girişimiyle intikama dönüşmüş oluyor. Bu devlete yakışmaz"

SAPLA SAPANI KARIŞTIRIYOR

Kemal Kılıçdaroğlu, "Cemaatin okuluna çocuğunu göndermiş iyi okul diye. 'Oraya çocuğunu gönderdin.' diye açığa alıyorlar veya görevine son veriyorlar. Peki cemaatin okulundan mezun olup şu anda bakan olan var. Peki niye onun işine son vermiyorsun?" diye konuştu.

Oysaki, Devlet, örgütün 17-25 Aralık 2013 tarihinde Devlete karşı savaş ilan etmesi sonrasında, terör örgütü olarak adlandırıldı. Dolaysıyla daha önce bu okullardan mezun olanların bir suçu bulunmuyorki... Burada önemli olan, Devletin, örgütü FETÖ örgütü olarak adlandırması sonrasında çocuklarını bu okullara gönderilenlere karşı tedbir almasıdır.

FETÖ'CÜLER CHP'YE SIZAMAZ

FETÖ'nün Deniz Baykal'a yaptığı operasyon ortaya çıkmışken ve bu operasyon sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu başkan olmuşken, Kılıçdaroğlu FETÖ CHP'ye sızamaz dedi.

Kılıçdaroğlu, FETÖ üyelerinin bir yere sızmak için ona uygun bir ortama ihtiyacının olduğunu belirterek, CHP'de böyle bir ortamın bulunmadığını, partisinde böyle bir kültürün olmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber