İade yazıları da KHK'ları da bekletilmemeli!

Başbakanlık 15 günde veya ayda bir iade KHK'sı yayımlayarak, masum olduğuna kanaat getirilen personeli bir an önce görevine iade etmelidir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Kasım 2016 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İade yazıları da KHK'ları da bekletilmemeli!

Aşağıdaki yazı bir üniversitedeki akademisyen tarafından bizlere gönderilmiştir.

Ancak benzer durum neredeyse tüm üniversitelerde var.

Edindiğimiz izlenim, YÖK'ün tüm başvuruları sonuçlandırdıktan sonra iade dosyalarını Başbakanlığa göndereceği yönünde... Ama buna gerek yok. Yüzlerce akademisyenin dosyasını sonuçlandırmak çok uzun zaman alabilir.

Zaten Başbakan Binali Yıldırım da, iade KHK'larının peyderpey çıkacağını daha önce ifade etmiş, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ise OHAL süreci bitse dahi ihraç edilen personelden iade edilmeyi hak edenleri görevlerine döndürmek için yetki alacaklarını belirtmişti.

Bu bağlamda, tüm iade dosyalarının sonuçları beklenmemeli ve araştırma/incelemesi biten dosyalar Başbakanlığa iletilmelidir.

Başbakanlığın da bir sistematik içinde, örneğin 15 günde bir veya ayda bir, yeni bir iade KHK'sı yayınlaması uygun olacaktır.

İadeyi hak eden bir kişi dahi olsa, bu kişiyi bir gün bekletmek zulümdür.

İşte sitemize iletilen örnek bir başvuru

Merhabalar,

672 KHK ile üniversitemden ihraç edildim. Ertesi gün arandım, "kusura bakma sen yanlışlıkla ihraç edildin. İlk KHK ile geri döneceksin" denildi. Eylül ayında YÖK'e bu konu ile ilgili yanlışlık olduğuna dair yazı yazıldı. Ancak son çıkan 675 KHK'da ismimi göremedim. Bu KHK'da hiç akademik personel yoktu. Öğrendiğime göre YÖK'e gönderilen tüm yazılar bekletiliyor.

Tabi ki Ülke olarak çok sıkıntılı bir süreç geçirmekteyiz ve bazı hataların istenmese de olabilmesi muhtemeldir. Ancak hatalı olarak ihraç edilenlerin de yetkililerimiz lütfen bir an önce görevlerine dönmelerini sağlasınlar. Yazılar bekletilmesin.

Saygılarımla

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber