TSK'daki sivil memurlara, kirli sakal serbestliği haberleri doğru değil

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Kasım 2016 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TSK'daki sivil memurlara, kirli sakal serbestliği haberleri doğru değil

Bugün bazı basın yayın organlarında yer alan TSK'daki sivil memurlara kirli sakal serbestliği getirildiği yönündeki haberler doğru değildir

11 kasım 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Kılık kıyafet yönetmeliğindeki değişikliği, bugün memurlar.net oarak sabah saatlerinde yorumlamıştık.

Yaptığımız yorumda, TSK'da görev yapan sivil memurların artık TSK'nın çıkardığı kılık kıyafet yönetmeliğine değil diğer tüm memurların tabi olduğu genel yönetmeliğe tabi olacağını vurgulamıştık. Ayrıca haberde, bayan sivil memurların başörtüsü takabileceğini belirtmiştik.

Ancak, Hürriyet, NTV, CnnTürk gibi basın organları erkek memurlara da kirli sakal burakma özgürlüğü getirildiğini belirtmektedir.

Bu tespit, yönetmelik bağlamında doğru değildir. TSK'daki sivil memurların tabi olacağı genel kılık kıyafet yönetmeliğinde, erkekler için "Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz." şartı yer almaktadır. Bu yönetmelik hükümlerine göre "kirli sakal bırakılabilir" şeklindeki bir yorum, mevzuat bağlamında doğru değildir.

Tüm memurlar, mevzuatı değil uluslararası antlaşmaları esas alıyorum diyerek yönetmelik hükümlerini dikkate almayabilirler. Ancak bu halde, kirli sakal bıracak olan tSK'!daki sivil memurların, haklarında disiplin cezası uygulanacağının farkında olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber