FETÖ'den yargıya kriminal tehdit

FETÖ'nün, darbe girişiyle ilgili davalara bakan hakim ve savcıları mektupla tehdit ettiği ortaya çıktı. Örgütün tehdit mesajını Risale-i Nur'un dilini taklit ederek kaleme aldığı dikkati çekti

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 23 Aralık 2016 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'den yargıya kriminal tehdit

  • KEMAL GÜMÜŞ - İSTANBUL

15 TEMMUZ'UN ardından darbe üstüne darbe yiyen FETÖ/PDY, örgütle mücadele eden hakim ve savcıları mektupla tehdit etti. Paralel İhanet Çetesi'nin ikinci merkezi haline gelen Almanya'dan gönderildiği tespit edilen tehdit mektuplarında kullanılan dil ve verilen mesajlar dikkati çekiyor.

RİSALE DİLİYLE YAZILMIŞ

FETÖ'nün profesyonel algı ve kaos pazarlamasının öne çıktığı tehdit mesajında, Risale-i Nur dilini taklit ettiği görülüyor. Risalelerde de Bediüzzaaman Said Nursi bir konuyu hikaye üzerinden anlatıyor. FETÖ de mesajında aynı dile hikaye üzerinden tehditler savuruyor.

Mesajda, ilerleyen süreçte Türkiye'nin siyasi bir kiriz yaşayacağı, ülkede sosyal bir kaos olacağı ileri sürülerek, hakim ve savcıların da siyasetçilerle aynı akıbete uğrayacakları tehdidinde bulunuluyor. Çok sayıda hakim ve savcıya gönderilen mesajın bir bölümünde "Aynı Arabada olanlar kaza olması durumunda birlikte TIR'ın altında kalırlar. Yani siyasi iradeyle hukuku hiçe sayarak birlikte hareket ederseniz ilerleyen süreçte siyasi bir krizde, hükümet değişikliğinde, soysal bir patlamada siz de onlarla aynı muameleye maruz kalırsınız. Yani 'biz hukukçuyuz kanuna göre hareket ettik' diyemezsiniz. Çünkü kıbleniz hukuk değil siyasi irade yani mevcut zamanın güç merkeziydi" ifadesi kullanılıyor.

ŞARTLARI SAĞLANMIŞ SONUÇ!

Tehdit mektubu, "Bir insanın kendi ülkesine yıllarca hizmet etmiş, 1, 10, 100 değil binlerce hakimi, savcıyı polisi askeri tutuklamasını hiçbir akıl sahibine açıklayabilmesi mümkün değildir. Yarın bunu açıklamaya çalışırsanız sizi dinleyecek insan bulamayabilir ve gerçekten tüm şartları sağlanmış bir sonuçla tutuklanırsınız. Tutukladığınız masum insanların acısı sizi de yakacak gibi..." ifadelerle sona eriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber