3 ilde gözaltına alınan 8 akademisyenden 2'si tutuklandı

Soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 8 akademisyenden 2'si tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2017 22:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
3 ilde gözaltına alınan 8 akademisyenden 2'si tutuklandı

Karabük merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda adliyeye sevk edilen 8 akademisyenden 2'si tutuklandı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonda, aralarında daha önce ihraç edilenlerin de bulunduğu 8 akademisyen gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, Karabük Adliyesine getirildi. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Karabük Üstün Yetenekliler Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı A.P. ve Karabük Üniversitesi araştırma görevlisi T.Y. tutuklandı.

Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

Karabük, İstanbul ve Hatay'da, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları öne sürülen şüphelilere yönelik 22 Şubat'ta yapılan operasyonla, aralarında daha önce ihraç edilenlerin de bulunduğu 8 akademisyen ile doktor E.Y, hemşire N.Ç, üniversite öğrencisi A.P ve ev hanımı M.Y gözaltına alınmıştı. Doktor E.Y, hemşire N.Ç ve üniversite öğrencisi A.P, çıkartıldıkları mahkeme tarafından 24 Şubat'ta adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

3 ilde gözaltına alınan 12 kişiden 3'ü serbest bırakıldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber