İçişleri Bakanlığı, yurt dışı personelini kendisi seçecek

İçişleri Bakanlığı, Yurtdışında Sürekli Görevlendirilecek Personel Hakkında Yönetmelik kapsamından çıkarıldı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Mart 2017 11:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İçişleri Bakanlığı, yurt dışı personelini kendisi seçecek

2017/9855 Yurtdışında Sürekli Görevlendirilecek Personel Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Ekli "Yurtdışında Sürekli Görevlendirilecek Personel Hakkında Yönetmelikle Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"in yürürlüğe konulması; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 189 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye göre, Bakanlar Kurulu'nca 6/2/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır.

YURTDIŞINDA SÜREKLİ GÖREVLENDİRİLECEK PERSONEL HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 28/7/2006 tarihli ve 2006/11534 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Yurtdışında Sürekli Görevlendirilecek Personel Hakkında Yönetmeliğin 2 nci maddesinin ikinci fıkrasına "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı," ibaresinden sonra gelmek üzere "İçişleri Bakanlığı," ibaresi eklenmiş ve aynı fıkrada yer alan ", Emniyet Genel Müdürlüğü" ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.
MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

YÖNETMELİĞİN 2. MADDESİ

Madde 2 - (1) Bu Yönetmelik, 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununda belirtilen merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri, sosyal güvenlik kurumları ile Dışişleri Bakanlığı kadroları kullanılmak suretiyle, yurtdışında sürekli görevlendirilecek personeli kapsar.
(2) Türk Silahlı Kuvvetleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Hazine Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü personeli hakkında bu Yönetmelik hükümleri uygulanmaz.
(3) Kurumların teşkilat kanunlarındaki özel hükümler saklıdır.

DEĞERLENDİRME

Yapılan düzenleme ile İçişleri Bakanlığı, Yurtdışında Sürekli Görevlendirilecek Personel Hakkında Yönetmelik kapsamından çıkarılmıştır. İçişleri Bakanığı yurt dışı teşkilatına nasıl persnel seçeceğini kendisinin çıkaracağı bir yönetmelikle belirleyecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber