Bu milli silahlar ilk kez TSK envanterine girecek

Baykar'ın yaptığı silahlı İHA'dan sonra, Anka SİHA da TSK envanterine girecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Nisan 2017 00:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Baykar'ın yaptığı silahlı İHA da, Anka SİHA da terörle mücadelenin seyrini değiştirecek.

Daha fazla asker yerine daha fazla teknoloji ile terörle mücadele de daha hızlı yol alınacak.

TSK envanterine bu yıl 2 adet A400M kargo uçağı, Hürkuş-C ve Anka SİHA girecek.

HÜRKUŞ C

Yeni Nesil Hafif Saldırı/Keşif Uçağı

HÜRKUŞ uçağı, Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı Programı kapsamında farklı görev senaryolarını destekleyecek şekilde tasarlanmıştır. HÜRKUŞ'un üç farklı modeli bulunuyor. HÜRKUŞ-A modeli EASA yani Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı sivil sertifikası alan ilk modeli olacak. HÜRKUŞ-B ise Türk Hava Kuvvetlerinde askeri eğitim uçağı olarak kullanılacak. Kamuflajlı olarak prototipi görülen HÜRKUŞ-C ise silahlı platform olarak tasarlanmaktadır.
HÜRKUŞ-C, pilot eğitim ihtiyacının yanı sıra; hafif taarruz ve silahlı keşif görevlerinin, düşük maliyet ve yüksek hassasiyetle yapılabilmesi için geliştirilmektedir.
TAI, HÜRKUŞ-C ile ilgili çalışmalar için iki prototipten birini kamuflajlı olarak boyadı. Bu uçak HÜRKUŞ-C testlerinde kullanılacak. Ayrıca HÜRKUŞ-C uçağının insansız (İHA) bir modelinin de üretilmesi düşünülmektedir.
Türk mühendislerinin ürünü Milli uçağımız Hürkuş'un silahlı versiyonu Hürkuş-C, 2018 yılında TSK envanterine girecektir.

ANKA-S İHA

18 saat görev yapabilecek
23 bin fit irtifada 18 saat görev yapabilecek olan ANKA-S İHA sistemi halihazırda sahip olduğu kabiliyetlere ilave olarak, uydu üzerinden kontrol, telsiz rölesi, kriptolu veri linki, milli uçuş kontrol bilgisayarı ve yüksek çözünürlüklü milli tasarım EO/IR kamera özelliklerini içerecek.
Özellikle uydudan kontrol yeteneği ile görev menzili binlerce kilometreye ulaşacak olan ANKA-S İHA sistemi ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerine stratejik anlamda önemli bir katma değer ve yetenek sağlanmış olacak.

A400M ATLAS UZUN MENZİLLİ ASKERİ NAKLİYE UÇAĞI

Türkiye'nin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin havadan uzun menzilli nakliye ihtiyacını karşılamak üzere Airbus Defence&Space firmasından 10 adet A400M uçağı tedarik edilmektedir. Türkiye, Avrupa Müşterek Silahlanma ve İşbirliği Teşkilatı (OCCAR) ile ana yüklenici Airbus Defence&Space ile 2003'te imzaladığı geliştirme ve tedarik sözleşmesi kapsamında A400M, aralarında Almanya, Belçika, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya ve Türkiye'nin katılımıyla 1980'li yıllarda başlatılan Yeni Nesil Nakliye Uçağı tedarik projesidir. A400M'nin açılımı, baştaki "A" harfi Airbus'ı, sondaki "M" harfi Military (Askeri) ve "400" rakamı da sivil amaçlı diğer Airbus uçaklarından farklı yeni bir uçağın başlangıcı olduğunu belirtiyor.
Uçakların Nihai Montajını gerçekleştirmek üzere EADS İspanya [EADS CASA] tarafından Sevilla, İspanya' da Nihai Montaj Hattı [FAL] kuruldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber