İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Havacılık tazminatı ne kadar olacak?

Havacılık tazminatında ilgili YPK kararının çıktığı ifade edildi ama bu karar açıklanmadı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Ekim 2017 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havacılık tazminatı ne kadar olacak?

Toplu Sözleşmede Yer Alan Düzenleme şu şekildedir:

4. Dönem Toplu Sözleşmesinin Ulaştırma Hizmet Koluna ilişkin mutabakat metninin 11 inci maddesinde "(1) Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) ve (c) bentleri kapsamına giren personeline, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 9 uncu maddesine göre ek ödeme yapılmaması kaydıyla, söz konusu ek 9 uncu madde uyarınca kadro ve pozisyon unvanı itibarıyla belirlenmiş olan ek ödeme oranlarının %200'ü oranında "ilave havacılık tazminatı" ödenir.

(2) Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2016 ve 2017 Yıllarım Kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşmenin 3 üncü Kısmının 7 nci Bölümünde yer alan Ulaştırma Hizmet Koluna ilişkin Toplu Sözleşmenin 12 nci maddesi uyarınca Yüksek Planlama Kurulunca 2017 yılı Ekim ayı sonuna kadar düzenleme yapılması halinde, birinci fıkra hükümleri uygulanmaz ve söz konusu düzenlemenin uygulanmasına bu Toplu Sözleşme döneminde de devam olunur." hükmüne yer verilmiştir.

Yeni YPK Kararı

İkinci fıkrada belirtildiği üzere Ekim ayı içerisinde Yüksek Planlama Kurulunca bir düzenleme yapılmıştır. Bu nedenle birinci fıkrada yer alan ek ödeme yerine ek ödemenin iki katı tutarında ilave havacılık tazminatı ödenmesine ilişkin hüküm uygulanmayacaktır.

9/10/2017 tarihli ve 2017/T-11 sayılı Yüksek Planlama Kurulu Kararı Resmi Gazete'de yayımlanmadığından düzenlemenin getirdiği yeni oranlar bilinmemektedir. Ancak DPB'nin sitesinden yayımlanan açıklamada

"375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında yapılmakta olan ek ödeme yerine ilave havacılık tazminatı ödenecektir.

15/2/2016 tarihinden itibaren ödenmiş olan ek ödemeler ilave havacılık tazminatından mahsup edilecektir." denilmektedir.

Yapılan açıklamadan 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 9 uncu maddesine göre ek ödeme oranından fazla ancak bu tutarın 2 katının altında bir ilave havacılık tazminatı ödeneceği anlaşılmaktadır. Yapılan ek ödemeler ilave havacılık tazminatından mahsup edilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber